На Деветия национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ на 28 и 29 ноември в Пловдив ще се обсъждат перспективите пред сектора.

След като миналата година на Осмия аграрен семинар НАЗ търсеше отговор на въпроса дали зърнопроизводството  у нас е на кръстопът, сега секторът се е фокусирал върху това да обсъди кои са всички възможностите за развитие през новия програмен период.

С интерес се очаква лекцията на Марио Милушев, директор на дирекция "Развитие на селските райони" в Генерална дирекция "Земеделие и развитие на селските райони", която за пореден път да внесе яснота за новата реформа в Общата селскостопанска политика.

По същата тема ще говорят и експерти от координационното звено на МЗХГ, отговарящи за стратегическия план на България за ОСП след 2020 г.

Ще има и дискусия под наслов "Откровено за застраховането в земеделието", на която ще се чуят и алтернативни методи на застрахователно покритие при суша и други екстремни рискове.

Прецизни решения за земеделие, торене и растителна защита ще изнесат водещи фирми чрез презентациите си.

Аграрен университет – Пловдив ще представи всички възможности за обучение и повишаване на квалификацията на желаещите от земеделието.