До 22% по-висока плътност в сравнение с конвенционалните големи квадратни балопреси.

New Holland Agriculture вдига летвата по отношение на производителността и комфорта с новата балопреса BigBaler 1290 HD, което я прави най-ефективната голяма балопреса в своя сегмент. Не случайно спечели наградата Машина на годината в категорията за фуражоприбираща техника в рамките на тазгодишното издание на Agritechnica.

BigBaler 1290 HD произвежда бали с до 22% по-висока плътност, в сравнение с конвенционалните големи квадратни балопреси, което значително увеличава ефективността при работа и транспорт. Новият подбирач MaxiSweep спомага за по-интензивно захранване с материал, което води до увеличаване на капацитета и производителността на машината.

Основен компонент в тази нова балопреса е уникалната скоростна кутия SmartShift, спечелила сребърния медал на Agritechnica, която осигурява мек старт. Това води до по-голям комфорт за оператора и защита от претоварване за задвижването на трактора. Уникалната патентована технология за връзване Loop Master гарантира най-доброто в класа здраво връзване и защитава околната среда и фуража, като елиминира изрезките от сезала. Концепцията за къс теглич осигурява отлична видимост за оператора и маневреност.

Комфортът е допълнително подобрен с нов интуитивен потребителски интерфейс с помощта на големия сензорен дисплей IntelliView IV. Гама от автоматизирани функции, като технологичната система IntelliCruise, която автоматично регулира скоростта на трактора, добавя към производителността и комфорта на високата плътност на BigBaler 1290 High Density.

„С новата плътност на BigBaler 1290, New Holland инвестира в допълнително обогатяване на предлагането си на специализирана техника за обработка на сено и фураж“, коментира Карло Ламбро, президент на New Holland.

В България можете да намерите балопресата, както и голямо разнообразие от фуражоприбираща техника на световния лидер New Holland, при единствения вносител на марката за страната Интерагри България.