Крушовото дърво е с умерен растеж.

Опрашва се от Боскова масловка, Добра Луиза, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Хардиева масловка.

Плодовете са едри, пресечено крушовидни, лимоненожълти.

Плодовото месо е фино, сладко до слабокисело, силно ароматно, с отлично качество, което ги прави един от най-желаните сортове.

Крушите узряват през втората половина на август. Подходящи са за направата на компоти.

Има и сорт Червена Вилямова масловка.

Дървото има умерен растеж.

Опрашва се от сортовете круши, които оплождат Вилямовата масловка.

Плодовете са много едри, приличат на плодовете на Вилямова масловка, но са по-удължени и виненочервени.

Плодовото месо е нежно, ароматно и с много добро до отлично качество.

Крушите узряват през последното десетдневие на август.