Компанията Rostselmash, която е част от асоциацията Rosspetsmash, представи иновативния фуражен комбайн F2650 на изложението Agritechnica 2019.

Серията F е представена от два модела, с по-ниска (F1300) и по-висока (F2650) производителност. Те са обединени от глобална платформа, върху която са разработени всички най-нови модели оборудване на Rostselmash.

Фуражните комбайни от серия F са проектирани, като се отчита интелектуализацията на съвременното селско стопанство, поради което те имат способността да автоматизират много процеси: автономно разтоварване, авто-гребане, предварително задаване на автоматична настройка и аварийно спиране пред препятствие. Това са наистина умни машини, които не само разбират перфектно оператора с половин дума, но поемат отговорност за редица фундаментално важни процеси.

Три ключови системи са представени на посетителите на Agritechnica: RSMIQDoser - система за автоматично дозиране на добавки за силаж в зависимост от влажността, сухото тегло на реколтата и производителността на комбайните; RSMAutoSharp - система, която автоматично уведомява оператора за необходимостта от заточване на ножове или настройване на шлайфа; RSMSynSpeed - система за автоматично управление скоростта на комбайна и оборотите на двигателя в зависимост от условията и натоварването за постигане на максимална икономия на гориво.

В основната конфигурация освен това влиза системата за дистанционно наблюдение Agrotronic - тя предава информация за осемдесет параметъра и позволява на собственика на техническия парк да контролира работата на машините възможно най-точно.

Изложен в павилиона на Rostselmash, F2650 ще заинтересува предимно представители на големи ферми и земеделски стопанства. Тази машина е оптимална за полета със средна и висока производителност и е в състояние да бере всички видове култури за силажни фуражи.

Серийното производство на F2650 започва този сезон, а приложенията за модела вече са приети.