Белокрилка, акари, трипси, нощенки, телени червеи и т.н., и т.н. Все упорити неприятели, с които земеделските производители все по-трудно се справят, заради придобитата им резистентност към голяма част от продуктите за растителна защита.

Решение в борбата с тези неприятели има. Предложиха го агрономите от фирма Амитица, които се срещнаха със зеленчукопроизводители и овощари от района на Пазарджик и Пловдив.

От години, с нашите продукти, се стремим да дадем различни решения за справяне с едни от най-опасните вредители по културите, каза Здравка Смиленова, управител на фирма Амитица. Това са продукти, които са ефикасни срещу вредителите, но в същото време са безопасни за културите, полезните насекоми, въобще щадят околната среда. С нашите технологични схеми за защита на растенията целим да издигнем опазването им на по-различно ниво.

Земеделските производители могат да избират между различни решения, с които да опазят културите си стана ясно от презентацията на специалистите. Те обаче трябва да се прилагат в определена схема, която трябва да се спазва.