Диетолозите твърдят, че е най-полезно зеленчуците да се приготвят на фурна. Рецептата, която ви предлагаме позволява максимално да запазите хранителните вещества.

Продукти: 3 яйца, 360 г броколи, 360 г карфиол, 3 чушки, 3 скилидки чесън, 3 ч. лъж. морска сол, 3 ч. лъж. подправки на вкус, 120 г спанак, 3 картофа, 8 суп. лъж. майонеза.

Приготвяне: Започнете с почистването на двата вида зеле - броколито и карфиола. Изрежете засъхналите части и ги накъсайте на съцветия.

Измийте спанака и го нарежете на ситно. Чушката нарежете на средно големи парчета. Чесънът се почиства от горните люспи и се измива под течаща вода. Оставете скилидките цели.

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Поръсете със сол и подправки по ваш вкус, добавете майонеза и разбъркайте зеленчуците.

Прехвърлете в малка тавичка и отгоре чукнете яйцата. Постарайте се те така да бъдат разпределени, че след изпичането да се получат отделни порции. Посолете и яйцата малко.

Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 50 минути.

Сервирайте ястието топло и се насладете на здравословна и вкусна храна. Приятен апетит!