Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти!

Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж. растително масло (за предпочитане фъстъчено).

Приготвяне: В началото отделете известно количество фъстъци, които с остър нож се накълцват на ситно.

Смелете останалите фъстъци в домакински комбайн или блендер. Мелетето трябва да става на порции - новата порция се добавя, когато предишните вече са фино смлени.

Прибавете маслото и продължете да разбивате до получаването на еднородна гладка смес. Добавете мед и сол, разбийте отново.

Най-накрая прибавете нарязаните ядки и разбъркайте с лъжица.

По желание добавете сусамово масло или една супена лъжица сусамово и две супени лъжици слънчогледово масло. Така ще получите още по-интересен вкус.

Прехвърлете готовата паста в буркан.