Новите пръскачки R4140i и R4150i се отличават с по-висока производителност, точност, безопасност и повишен комфорт и ще се произвеждат в завода на компанията в Хорст, Холандия.

По време на разработването на новите модели основно внимание бе обърнато на повишаването на производителността на пръскачката, като се поддържа най-високото възможно качество на приложение, както и подобряване на работната среда на оператора. Дизайнът на първокласната кабина е оборудван с контроли от следващо поколение с напълно интегрирани технологии, като универсалния дисплей John Deere 4640, монтиран върху новия подлакътник.

Интегрираната JDLink телематична система за безжичен обмен на данни с пръскачката е стандартна за машината. Освен това системата включва безплатно активиране за петгодишен период. Актуализиран набор от осветителни устройства подобрява нощното виждане както при работа на полето, така и при пълнене на пръскачката с химикали, което ви позволява да постигнете максимална ефективност при всякакви условия. В зависимост от изискванията на клиента, за новата кабина са налични две нива на спецификации. Като допълнителна опция се предлага система за защита на оператора от категория 4, която отговаря на най-актуалните изисквания за безопасност.

Новите пръскачки R4140i/R4150i използват високоефективната система за пръскане PowrSpray, разработена от John Deere, за да осигурят директен контрол върху приложението за бързо пълнене и точни скорости на нанасяне. В комбинация с иновативната автоматизирана система AirRinse, това намалява неизползвания обем на системата за подаване на разтвори до 5 литра, което спомага за постигане на максимална ефективност на почистване.

За новите пръскачки R4140i/R4150i системата ExactApply се предлага като опция, благодарение на която дюзите вече не са ограничаващ фактор за висока ефективност на пръскане. От две години системата ExactApply е достъпна за машините на американския пазар и е интелигентно решение, което позволява да се сменят дюзите както ръчно от кабината, така и автоматично, в зависимост от установената скорост на приложение и скоростта на превозното средство. Системата също е в състояние да поддържа постоянен размер на капчиците при промяна на скоростта, благодарение на използването на импулсна модулация на ширината (PWM) с честота до 30 Hz.

Освен това PWM технологията ви позволява да внедрите функцията за компенсиране по време на завои, което гарантира поддържането на установената норма на приложение по цялата дължина на рамената, дори по време на завои на пръскачката. Системата ExactApply контролира работата на всяка дюза поотделно, използвайки системата за управление на секцията Section Control, базирана на GPS. Тази технология позволява да се спестят до 6 евро на хектар за продукти за растителна защита, докато увеличението на добива може да достигне 3% поради минимизиране на недостатъчно или прекомерно приложение.

Началото на производството на новите модели John Deere R4140i/R4150i е предвидено за този месец.