Невероятно вкусно ястие

Продукти: 500 г пилешки дробчета, 1 сладка ябълка, 1 глава червен лук, 150 мл сухо бяло вино, 3 суп. лъж. зехтин, морска сол и млян бял пипер на вкус, 1/2 ч. лъж. риган.

Приготвяне: Измийте старателно и подсушете черния дроб. Нарежете го на половинки. Лукът се реже на половина, след което се нарязва на тънки полумесеци. Задушете го в зехтина до златисто кафяво.

Добавете черния дроб към лука и запържете за няколко минути. Обелете ябълката, разрежете я на половинки, почистете сърцевината и нарежете на тънки филийки. Добавете към черния дроб.

Към сместа на котлона прибавете 1/2 чаша сухо бяло вино. Подправете със сол и бял пипер.

Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 5 минути. Добавете 1/2 чаена лъжичка риган и оставете да къкри още 3 мин.

Сервирайте със зелена салата, ориз или картофено пюре.

Вместо вино можете да използвате ябълков сок.