Пилешки дробчета с ябълка и бяло вино

06 октомври 2019
Кулинария
34704
 

Невероятно вкусно ястие

Продукти: 500 г пилешки дробчета, 1 сладка ябълка, 1 глава червен лук, 150 мл сухо бяло вино, 3 суп. лъж. зехтин, морска сол и млян бял пипер на вкус, 1/2 ч. лъж. риган.

Приготвяне: Измийте старателно и подсушете черния дроб. Нарежете го на половинки. Лукът се реже на половина, след което се нарязва на тънки полумесеци. Задушете го в зехтина до златисто кафяво.

Добавете черния дроб към лука и запържете за няколко минути. Обелете ябълката, разрежете я на половинки, почистете сърцевината и нарежете на тънки филийки. Добавете към черния дроб.

Към сместа на котлона прибавете 1/2 чаша сухо бяло вино. Подправете със сол и бял пипер.

Покрийте тенджерата и оставете да къкри за 5 минути. Добавете 1/2 чаена лъжичка риган и оставете да къкри още 3 мин.

Сервирайте със зелена салата, ориз или картофено пюре.

Вместо вино можете да използвате ябълков сок.

Още от Кулинария
0

Продукти: 1 кг овче месо (по желание можете да го замените с друго), 2 глави лук, 1 каф. чаша ориз, 1 каф. чаша олио, червен пипер и сол на вкус, 4 домата (може и от консерва), 1/2 връзка магданоз

0

Продукти: 2 и 1/2 ч. чаша ориз, 2 стръка праз, 2-3 глави лук, 1 ч. чаша печурки ()може и стерилизирани, червен и черен пипер, джоджен, копър, 8-10 маслини (по желание), 1 и 1/2 каф. чашка олио

0

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус

0

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

0

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч

Последни новини
0

24 са призьорите в конкурса за иновации на "Агра 2020" в Пловдив. Сред тях има и новости от световен мащаб: единствената в земеделската практика многофункционална машина за рози

0

“Български фермер” и всички останали печатни издания търсете в търговските вериги, молове, бензиностанции и пунктовете за продажба на вестници Веригата “Лафка” от утре - събота, затваря своите обекти

0

Започнаха плащанията по мярка 10 „Агроекология и климат“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Държавен фонд „Земеделие“ преведе 25 940 506 млн

0

Сачева: Държавата няма да плаща първите три болнични, ще струва 200 млн.лв. Държавата не е съгласна хората да имат правото да прехвърлят парите си от втората пенсия до момента на пенсиониране

0

Аскосферозата е болест на ларвите. Причител на болестта е плесенна гъбичка. Спорите на тази гъбичка са много устойчиви. На една умряла ларва се образуват 100 млн. спори

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя се превръща в извънреден партиен трибунал, дописва с решенията си взети от Националния съвет правила и това компрометира избора на лидер, обясняват недоволните Националният съвет на БСП да освободи настоящия състав на червената ЦИК за избор на партиен лидер и да избере нови нейни членове. Това са поискали петима от членовете на пленума

На 22 февруари 1980 г. - преди 40 години, Българската телевизия за първи път пуска умната игра “Минута е много”. Първото ѝ излъчване е от студио “Младост” с главен редактор Стефан Тодоров и водещ - актьора Петър Вучков. Автор на предаването е проф. д-р Лилия Райчева. Първоначалният замисъл е да се излъчат пет броя

За 59 г. в България Сумартава Чакравардая се е прибирал само 3 пъти в родната си Ява 82-годишен индонезиец грабна купата в група С на открития шампионат по боулинг “Фантастико Open”. Пребори десетки, а за титлата не се даде и на конкурента си - 12-годишно момче от Русе. Казва се Сумартава Чакравардая, но приятели и близки го наричат Томчо