Продукти (за 4 л бульон): 0,8-1 кг пиле, 1 глава лук, 1 морков, 4-5 картофа, 2 яйца, зелени подправки (магданоз и копър), сол, черен пипер

Приготвяне: Нарежете пилето на парчета. Добавете водата и сложете на печката да заври. Когато водата заври, намалете котлона, така че да не кипи. Периодично обирайте пяна. Оставете да се вари 5-10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете към бульона. Докато картофите с пилешко месо се готвят, обелете лука и морковите. Настържете морковите на едро, а лука - на ситно. Задушете зеленчуците в олио и добавете към супата. Посолете и поръсете с черен пипер. Варете още 5-10 минути. Опитайте да видите дали картофите са сварени. Ако е необходимо, добавете още сол.

Разбийте внимателно яйцата в купа. Нарежете зелените подправки и ги добавете към супата. Започнете енергично да бъркате и в средата, на тънка струйка изсипете яйцата. Оставете на котлона още минута и дръпнете от огъня.