Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и през деня бързо ще се повишава.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, по морското крайбрежие до 21 градуса, предаде БТА.

Утре ще е предимно слънчево. От север-северозапад облачността ще се увеличава и привечер на отделни места, главно в планините, ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, в Дунавската равнина временно ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 29 и 34 градуса, по-ниски ще са в северозападните райони - между 24 и 29 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, от север с увеличение на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 28 и 31градуса. Температурата на водата е 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд облачността ще се увеличи. Ще духа умерен, по високите части до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Студеният въздух ще обхване цялата страна и максималните температури ще са от 15-17 градуса в североизточните райони, до 23-25 градуса в крайните югозападни.

В петък вятърът отново ще се усили, но валежите ще спрат, до вечерта и облачността ще намалее до незначителна.