Продукти: 2 филета пуешки гърди, 1 чаша сок от круша, 1 ябълка Грейни Смит нарязани на кубчета, 1 червена ябълка, нарязана на кубчета, 2 супени лъжици зехтин, 2 чаени лъжички розмарин, 1/4 чаша бадеми, нарязяни на филии, сол и черен пипер, 3 филийки черен хляб, 1/4 ч. ч. сушени червени боровинки, 2 ч. ч. зеленчуков бульон, 1/4 ч. ч. разбити яйца

Приготвяне: Измийте пуешкото филе и го подсушете с домакинска хартия, за да премахнете излишната влага.

Сложете месото в купа и го залейте с марината от сок от круши. Оставете го да кисни за няколко часа или цяла нощ. Така ще стане по-наситен аромата.

Сега се заемете с пълнежа. Измийте ябълкете, изрежете сърцевината и ги нарежете на малки кубчета. Сложете резенчета ябълка, черен пипер, розмарин и сол в добре загрят тиган. След 3 минути изсипете бадемите. Запържете сместа още 1 минута. Не забравяйте да разбърквате постоянно, за да не загорят продуктите. Свалете тигана от котлона и оставете съдържанието да се охлади.

Нарежете филийките хляб на квадратчета, със страни около 10 мм. В дълбока чиния поставете готовите ябълки, предварително разбитите яйца, червените боровинки и 85 мл зеленчуков бульон. Смесете всички съставки, за да направите хомогенна маса.

Загрейте фурната до 220 градуса. Направете надлъжни разрези на месото и го намажете със сол и черен пипер. Поставете в разрезите от пълнежа, така че филето да не загуби формата си. Закрепете краищата на разрезите с клечки за зъби или специални щипки.

Останалия пълнеж го сипете в съда за печене около филето. Сипете отгоре около 400 мл зеленчуков бульон. Поставете във фурната. След 15 минути намалете температурата до 180 градуса и печете 40 минути. Изключете фурната и извадете месото.

Като гарнитура можете да сервирате варен ориз.