Готови уроци по земеделие и околна среда, насочени към ученици от 11 до 15 годишна възраст, ще могат да се използват в европейските училища.

Комплектът от учебни материали за учителите, създаден от Генерална дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия в тясно сътрудничество със специалисти в областта на образованието, има за цел да повиши осведомеността сред младите европейци за значението на храната и земеделието.

Той е предназначен да бъде използван от учители от широк спектър от дисциплини - например география, наука, гражданство, икономика, европейски изследвания, домашна икономика, селскостопанска наука, информационни и комуникационни технологии и социални науки.

Чрез подбор от разнообразни и допълващи се инструменти и дейности, учителите могат да помогнат на учениците да проучат три подходящи теми: храна, околна среда и селски район. Целта му не е да предостави инструменти за преподаване на политика сама по себе си, а да покаже как селското стопанство е от полза за всички граждани.

Вижте версията на български език, въвеждащо видео и презентация.