Иновативната машина на Case IH е оборудвана с редица технологии, които се използват за дистанционно наблюдение и управление чрез компютър или таблет

Автономният концептуален трактор на Case IH (ACV) направи своя дебют в Обединеното кралство. Той е оборудван с редица технологии, които се използват за дистанционно наблюдение и управление чрез компютър или таблет. Това означава, че след като тракторът е на полето, той може да работи напълно самостоятелно, елиминирайки необходимостта водачът да го наблюдава. Така се премахва нуждата от кабина.

Ако тракторът срещне препятствие, той автоматично спира и предупреждава собственика. Машината не се рестартира, докато не се провери потока на камерата и се взема решение дали тракторът да продължи.

Ключовите предимства на автономната технология включват оптимизиране на селскостопанските дейности, особено по време на тесни климатични прозорци, тъй като превозното средство може да работи денонощно без промяна в производителността. Тя може също да помогне на фермите да преодолеят липсата на квалифицирана работна ръка.

Базирайки се на Magnum CVX (370/419hp), ACV за първи път се появи през август 2016 г. на шоуто Farm Progress и направи дебютното си представяне в Европа на шоуто SIMA през 2017 г. Оттогава той е бил в центъра за посетители в съоръжението Racine в Уисконсин (САЩ).

Въпреки че все още е концепция, ключовите ACV технологии от автономната R&D програма вече са пуснати на разположение в наличната към момента техника на Case IH, включително трактора AFS Connect Magnum, който трябва да бъде пуснат в Европа тази есен.