“Franco Fabril - качеството на машините ни не винаги е едно и също, защото постоянно се подобрява”, казва за читателите на в. “Български фермер”  търговският директор на компанията, г-н Хуан Хернандез

Аржентинската компания Franco Fabril започва като малък ремонтен магазин с няколко служители, но сега разполага с 110 000 м2 закрита производствена площ, 1200 служители и производство на над 5000 хедера годишно. Това е постигнато благодарение на усилията, отдадеността и квалификацията на нашия компетентен персонал, вдъхновен от лозунга на Роберто Франко "Нашето качество не остава едно и също, постоянно се подобрява", споделя Хуан Хернандез.

През последните две години, уточнява той, от Franco Fabril инвестират времето и парите си

за да увеличат пазарния дял

на основният си бизнес, а именно хедерите за слънчоглед и царевица. Franco Fabril разработва нови хедери, предназначени за прибиране на слънчоглед, сорго и някои други видове маслени растения, като са взети предвид специфичните характеристики на слънчогледовото растение, за да се постигне чисто прибиране на реколтата и да се намалят максимално възможните загуби. Този продукт не изисква никаква промяна и постига отлични резултати, поради своя дизайн и много добро представяне с падащи зърнени култури. Освен това се разработва и тества нов хедер за пшеницата. След като е готов, от Franco Fabril залагат да се превърнат в основната компания, производител на хедери в Южна Америка, поради високото качество и разнообразие от продукти, предлагани на фермерите.

От 1995 г., разказва г-н Хернандез, Franco Fabril продава хедери за износ, предимно в Южна Африка, Венецуела, Боливия, Уругвай, Русия и Украйна. Днес машините произвеждани от Franco Fabril се предлагат

на големите селскостопански пазари

Името на компанията е синоним на успех при много фермери в Германия, Украйна, Русия, Унгария, Сърбия, Южна Африка, Еквадор, Перу, Боливия, Уругвай, Венецуела, Парагвай, Съединените щати, а вече и в България, представени от Геомар Агротех ЕООД.

Днес Franco Fabril е водеща компания, що се отнася до резервни части за хедери и много важен производител на селскостопански продукти в Аржентина. През 1998 г. Franco Fabril създава собствена дистрибуторска мрежа за продуктите, които произвежда на територията на цяла Южна Америка, подчертава търговският директор на компанията.

Повече от 40 години, компанията продава хедери в Аржентина и повече от 20 години - в основни селскостопански региони по света. Това ни позволи да придобием обширни познания за

практиките за събиране на реколтата

в тези страни и да адаптираме нашите продукти към нуждите на всеки пазар - изтъква Хуан Хернандез.

Част от политиката на Franco Fabril е да се канят в Аржентина на периодични срещи всички свързани с този бранш, за да си сътрудничат с производителите на зърнени култури и да обменят идеи, за да постигнат най-добри резултати за земята и за реколтата. Увеличете производителността на вашата машина при прибиране на реколтата с хедерите Franco Fabril Evolution! Вземете максимума!, съветва фермерите г-н Хернандез и добавя, че ППС адаптерът е проектиран, като са взети предвид специфичните характеристики на слънчогледовото растение, за да се постигне чисто прибиране на реколтата и да се намалят максимално възможните загуби, благодарение на регистъра на входа на тавите. Регистърът позволява адаптация

към ширината на всяко стъбло

и размер на главата на слънчогледа, за да се постигне най-добро прибиране на реколтата при всяко работно състояние и почва. Хедерите са проектирани да бъдат изключително здрави и максимално олекотени, което увеличава възможната работна ширина и максимизира ефективността на комбайна, обяснява експертът.

Хуан Хернандез още каза, че ППЦ-тата Franco Evolution са здрави и проектирани да постигат максимална издръжливост, като същевременно се произвеждат с възможно най-ниското тегло. Хедерите за царевица са със 30-40% по-леки от конкурентни модели, което позволява да се намали уплътняването на почвата и да се увеличи размера на ППЦ адаптера, без да има нужда да се закупува по-мощен комбайн.

Официален дилър за България на Franco Fabril е фирма Геомар Агротех ЕООД.

ХЕДЕРИТЕ НА ЮЖНА АМЕРИКА

Компанията Franco Fabril е създадена през 1974 г. благодарение на усилията на Роберто Франко и група семейства от Ариас, Кордоба, Аржентина. Основна задача тогава е била да се ремонтират, реформират и подобрят царевичните хедери, използвани за прибиране на реколтата в Южна Америка.

По-късно компанията започва производство на собствени селскостопански машини за прибиране на реколтата и въвежда на аржентинския пазар слънчогледов хедер, който става много търсен и предпочитан за работа с малки и големи комбайни. Тези добри резултати подтикват Franco Fabril да разработи нови машини и да представи царевичен хедер на пазара, който също става много популярен в цяла Южна Америка, благодарение на предишния успех със слънчогледовия хедер. В средата на 90-те компанията включва нови продукти към портфолиото си, за да отговори на нуждите на фермерите за още селскостопански машини, изработени от висококачествени детайли и същевременно на добри цени.