Сезонът на жътвата е един от най-натоварените периоди за земеделеца, в който комбайнът е подложен на много високо натоварване и риск от непредвидени повреди. С цел да минимизирате тази заплаха и да си осигурите спокойствие по време на жътва, експертите на официалия вносител на New Holland за страната - Интерагри България , изготвиха за вас няколко практически съвета:

Как да изберем комбайн?

Определящо значение при избор на комбайн имат фактори като: големина на стопанство, географски особености на обработваемата земя, добивните култури.

Лидерът в прибиращата техника New Holland предлага множество модели комбайни, разпределени в 4 серии, така че всеки зърнопроизводител да има възможност да избере точния модел, спрямо индивидуалните си потребности.

Комбайните на New Holland от серията ТС са създадени за стопанства от 2000 до 5000 дка, комбайни от серията СХ5/6 за стопанства от 3000 до 10 000 дка, а серията СХ7/8 за стопанства над 7000 дка. Световните Гинес рекордьори от серията CR са подходящи за стопанства над 10 000 дка. Многократни световни Гинес рекордьори по производителност и качество на продукцията, комбайните на New Holland от серията CR са безапелационен лидер, единствените двуроторни комбайни в света. Разработена в началото на 70-те години на миналия век, Twin Rotor технологията се използва в комбайните CR и е перфектно синхронизирана с всички останали системи и инженерни решения, за да гарантира оптималното качество на зърното и сламата.

Независимо изпитание, проведено от лидерите в тестването на земеделска техника - DLG, Германия, показва, че роторните комбайни постигат до 119% по-малко начупване на зърното в сравнение с машини, използващи хибридната технология.

Какви са предимствата на предсезонната поръчка?

С нея фермерите имат възможност да поръчат своя комбайн New Holland, като го конфигурират с оборудването, което желаят, на най-изгодната цена и с гарантиран срок на доставка, преди началото на следващата жътвена кампания. Това им осигурява сигурност и предимство да получат комбайн, специално изработен според специфичните им нужди, така че да гарантира максимален резултат.

Технологични иновации в помощ на фермера

Системите Opti-Fan, IntelliCruise, IntelliSense, както и системите за прецизно земеделие PLM на New Holland оптимизират работата, улесняват оператора, подобряват ефективността, качеството и количеството на продукцията, като съобразяват работата на комбайна с условията на жътва и с терена на полетата.

Поддръжка

Поддръжката на комбайна протича в няколко етапа. Подготовката започва с предсезонния преглед, който е препоръчителен в периода януари - март. Той включва над 100 позиции в комбайна, хедера и колесарите. На тази база се изготвя предписание за ремонт и доставка на резервни части и консумативи, които клиентите могат да закупят на отлични цени, като получат и допълнителен бонус - безплатен преглед на комбайна. Екипът на “Сервиз и резервни части” работи с удължено работно време и през уикенда. Допълнително предимство е опцията за заместваща машина, в случай че ремонтът продължи повече от 48 ч.

Всички оригинални резервни части са със заводска и 6-месечна гаранция за извършения ремонт. Ползването на оригинални части и консумативи гарантира безпроблемна работа на машината и използването ѝ с най-висока степен на производителност.

Непосредствено преди самата жътва е добре да се направят още един преглед и настройки на комбайна и хедера. Дори и нова, машината може да пострада от атмосферни условия, гризачи или други непредвидени обстоятелства.

По време на жътва, нашият екип е на разположение за консултация и съдействие във връзка с възникнали проблеми или нужда от настройки на машината, с цел постигане на най-високата й производителност.

В случай на нужда от преоборудване за жътва на следваща култура, ние можем да ви консултираме какво оборудване ви трябва и как да се настрои машината за постигане на максимален резултат.