Техноакадемия: 4 съвета за жътва

17 юни 2019
Агротехника
6696
1 2 3
 

Сезонът на жътвата е един от най-натоварените периоди за земеделеца, в който комбайнът е подложен на много високо натоварване и риск от непредвидени повреди. С цел да минимизирате тази заплаха и да си осигурите спокойствие по време на жътва, експертите на официалия вносител на New Holland за страната - Интерагри България , изготвиха за вас няколко практически съвета:

Как да изберем комбайн?

Определящо значение при избор на комбайн имат фактори като: големина на стопанство, географски особености на обработваемата земя, добивните култури.

Лидерът в прибиращата техника New Holland предлага множество модели комбайни, разпределени в 4 серии, така че всеки зърнопроизводител да има възможност да избере точния модел, спрямо индивидуалните си потребности.

Комбайните на New Holland от серията ТС са създадени за стопанства от 2000 до 5000 дка, комбайни от серията СХ5/6 за стопанства от 3000 до 10 000 дка, а серията СХ7/8 за стопанства над 7000 дка. Световните Гинес рекордьори от серията CR са подходящи за стопанства над 10 000 дка. Многократни световни Гинес рекордьори по производителност и качество на продукцията, комбайните на New Holland от серията CR са безапелационен лидер, единствените двуроторни комбайни в света. Разработена в началото на 70-те години на миналия век, Twin Rotor технологията се използва в комбайните CR и е перфектно синхронизирана с всички останали системи и инженерни решения, за да гарантира оптималното качество на зърното и сламата.

Независимо изпитание, проведено от лидерите в тестването на земеделска техника - DLG, Германия, показва, че роторните комбайни постигат до 119% по-малко начупване на зърното в сравнение с машини, използващи хибридната технология.

Какви са предимствата на предсезонната поръчка?

С нея фермерите имат възможност да поръчат своя комбайн New Holland, като го конфигурират с оборудването, което желаят, на най-изгодната цена и с гарантиран срок на доставка, преди началото на следващата жътвена кампания. Това им осигурява сигурност и предимство да получат комбайн, специално изработен според специфичните им нужди, така че да гарантира максимален резултат.

Технологични иновации в помощ на фермера

Системите Opti-Fan, IntelliCruise, IntelliSense, както и системите за прецизно земеделие PLM на New Holland оптимизират работата, улесняват оператора, подобряват ефективността, качеството и количеството на продукцията, като съобразяват работата на комбайна с условията на жътва и с терена на полетата.

Поддръжка

Поддръжката на комбайна протича в няколко етапа. Подготовката започва с предсезонния преглед, който е препоръчителен в периода януари - март. Той включва над 100 позиции в комбайна, хедера и колесарите. На тази база се изготвя предписание за ремонт и доставка на резервни части и консумативи, които клиентите могат да закупят на отлични цени, като получат и допълнителен бонус - безплатен преглед на комбайна. Екипът на “Сервиз и резервни части” работи с удължено работно време и през уикенда. Допълнително предимство е опцията за заместваща машина, в случай че ремонтът продължи повече от 48 ч.

Всички оригинални резервни части са със заводска и 6-месечна гаранция за извършения ремонт. Ползването на оригинални части и консумативи гарантира безпроблемна работа на машината и използването ѝ с най-висока степен на производителност.

Непосредствено преди самата жътва е добре да се направят още един преглед и настройки на комбайна и хедера. Дори и нова, машината може да пострада от атмосферни условия, гризачи или други непредвидени обстоятелства.

По време на жътва, нашият екип е на разположение за консултация и съдействие във връзка с възникнали проблеми или нужда от настройки на машината, с цел постигане на най-високата й производителност.

В случай на нужда от преоборудване за жътва на следваща култура, ние можем да ви консултираме какво оборудване ви трябва и как да се настрои машината за постигане на максимален резултат.

Още от Агротехника
0

Кампанията по прибирането на зърнената реколта 2019 е към своя край и все повече зърнопроизводители обръщат поглед към предстоящата есенна сеитба. Именно за стопанствата,

0

Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick от сериите X6 и X7. Високо имиджовите италиански трактори са специално предназначени за тежко и продължително натоварване в земеделските

0

Машините идентифицират и сортират лесно и ефективно редица повърхностни аномалии и заболявания Разходите за експлоатация, възвръщаемост на инвестициите, качествено проектиране,

0

Нови регистрирани машини за първата половина на годината. Товарачите продължават да вдигат позиции. Спад при продажбите на трактори спрямо 2018 г. Ивона Величкова Според новата статистика на сектор

0

Най-доброто качество на най-добрата цена от Интерагри България Основан през 1801 г., световноизвестният френски производител на висококачествени плугове и оборудване за култивация,

Последни новини
0

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за месеца. Ще бъде слънчево, след обяд с купеста, над планинските райони от Западна и Централна България и

0

По принцип скакалците са насекоми, които често виждаме в градината, но рядко се намножават толкова, че да станат сериозен вредител по културите. Мароканският скакалец е видът,

0

- Бабите не са това, което бяха, обясни документа бившият  социален министър Иван Нейков - Предвиждат IT курсове за стари хора и специални пазари, на които да продават собствена продукция Всеки

0

Състояние на кошера без отваряне - съветите към пчеларите са на pchelar.eu. 1. Ако на преградната дъска има лазене, стрелкане една към друга, лутане без летеж - липса на майка 2.

0

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Имаме екипите, които да се занимават и в трите посоки - риалити, сериал и игрален филм. Сериозно мислим поне за два от тези три варианта Това интервю е част от по-голям материал, озаглавен “Господари на сериалите” - “кавър стори” на новия брой на списание TREND, което ще е на пазара от понеделник.

От рокли на точки до такива, наподобяващи мъжки костюм - 2019 година обещаваше много и различни модни трендове, пише "Инсайдър". Някои от тях обаче се оказаха с "кратък срок на годност" и още в средата на годината се превърнаха в демоде. В началото на годината например, като че ли всеки имаше малки слънчеви очила.

Радина Кърджилова и Деян Донков ще играят пиесата “Любовникът” Царево се превръща в морска столица на културата до края на месеца и ще събере край морето звездите на българския театър и именити художници в рамките на фестивала “Арт Поток”. Той се откри вчера и ще продължи до 30 юли. Форумът, който се организира за четвърто лято под патронажа на