2 варианта на градинка пред дома

07 април 2019
Цветна градина / Полезни съвети
24660
1 2 3
 

Малка, но много красива, тази градинка ще подчертае уникалността на вашия дом или вила. Тя е лесна за оформяне и включва растения в различни цветове, както и пълзящи върху дървени решетки, монтирани върху стените на къщата.

Те са подбрани така, че градинката да е обагрена в цвят и зеленина от пролетта до есента.

Съвет

Ако искате да създадете по-гъвкав дизайн или да използвате по-топлолюбиви растения, засадете ги в отделни саксии, така че да можете да ги размествате и зазимявате.

Вариант 1:

Слънчева градинка за по-хладен климат

A. Розов храст /бял цвят/ (Rosa "Blanc Double de Coubert") - 1 брой

B. Тис /вечнозелено дръвче/ (Taxus cuspidata) - 2 броя

C. Делфиниум /ралица/ (Delphinium СBlack KnightТ) - 5 броя

D. Сибирски ирис (Iris sibirica) - 3 броя

E. Амсония (Amsonia tabernaemontana)

F. Маргаритка (Leucanthemum xsuperbum) - 9 броя

G. Съсънка (Anemone xhybrida) - 6 броя

H. Непета /коча билка/ (Nepeta racemosa) - 9 броя

I. Салвия /градински чай/ (Salvia farinacea) - 7 броя

J. Петуния /в бяло/ (Petunia СWhite StormТ) - 21 броя

K. Клематис (Clematis СGeneral SikorskiТ) - 2 броя

L. Лилиум /бял крем/ (Lilium) - 8 броя

Вариант 2:

Слънчева градинка за по-горещ климат

A. Будлея /пеперуден храст/ (Buddleja davidii СNanho BlueТ) - 1 брой

B. Чемшир (Buxus sempervirens) - 2 броя

C. Напръстник /в оранжево/ (Digitalis purpurea) - 5 броя

D. Крокосмия (Crocosmia xcrocosmiiflora) - 3 броя

E. Диво индиго (Baptisia australis) - 1 брой

F. Маргаритка (Leucanthemum xsuperbum СBeckyТ) - 9 броя

G. Съсънка (Anemone xhybrida) - 6 броя

H. Лавандула (Lavandula angustifolia) - 9 броя

I. Вербена /върбинка/ (Verbena hybrida) - 7 броя

J. Петуния (Petunia СSonataТ) - 12 броя

K. Клематис (Clematis florida) - 2 броя

L. Лилиум /крем; в оранжево/ (Lilium) - 8 броя 

Още от Цветна градина / Полезни съвети
0

Без значение дали имате място само за няколко сандъчета с пръст, които да разположите на балкона, или разполагате с голямо пространство, което да отделите за градина,

0

Тя не ги убива, а само ги отблъсква Дори да живеете на 8-мия етаж, има вероятност да се сблъскате с орди от безброй малки войничета. Защо са там и как са дошли не е ясно,

0

Предпазва резниците от гниене В състава на ароматния прах има много полезни вещества, някои от които се смятат за чудесен помощник при опитите за вореняване на резници.

0

Но задължително с 12 часа слънчево греене Канеленото дърво е непознато на нашия пазар дори сред колекционерите. Въпреки това не е невъзможно да се отглежда в контейнер.

0

Гони и сциаридните мушици в почвата Сигурно на всеки се е случавло да умори орхидея. Те лесно загниват при неподходящ воден режим или по-ниски температури. И тук на помощ идва канелата.

Последни новини
0

. Кембридж фаворит е английски средно късен сорт. Растенията са с добра родовитост. Плодовете от първите беритби са доста едри, след което издребняват.

0

Необходим е при образуване на главите Цветното зеле, което се използва в много туршии, но и за приготвянето на различни кулинарни изкушения, в момента нараства усилено.

0

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца, предаде НИМХ, цитиран от БТА.  През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре, понеделник, 26 август, отново ще е слънчево

0

От началото на 2019 г. организации за биологично земеделие, зелени групи и други екологични асоциации в Бавария (земя, свободна държава в рамките на Германия) стартираха петицията Rettet die Bienen.

0

Телевизията, интернет, пресата и други медии са пълни с информация за това колко вредни могат да бъдат слънчевите лъчи. Отдавна сме се научили, тръгвайки на екскурзия или на море,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Катето първа изпуши изпуши и напусна филма.” Това разказа на пресконференцията на новия български игрален филм “Пътуващо кино” на режисьора Илия Костов актьорът Юрий Ангелов. Лентата бе показана предпремиерно при голям интерес в събота вечерта на международния фестивал “Любовта е лудост” във Варна.

Обичаният български актьор Стефан Данаилов е изведен от интензивното отделение на болница "Бургасмед", където претърпя операция за смяна на тазобедрена става, изправен е и вече ходи, съобщи за 24 часа собственикът на здравното заведение д-р Михаил Тиков. "Стефан Данаилов е преместен в отделението по ортопедия, чувства се добре, раздвижен е,

Хората да не взимат прибързани решения при онлайн резервация на почивка, дори когато са атакувани с изскачащи прозорци и анонси от рода на „Последна стая”, „Само две стаи”, „Още пет потребителя разглеждат тази оферта” и пр. Това препоръча председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.