Обичайната съдба на счупената саксия е да се озове в боклука. Няма нужда да изхвърляте вещи, които могат да красят интериора у дома. Ето няколко възможности да вдъхнете нов живот в старата саксия.

Подредете счупените парчета по ваш вкус в саксията, а отстрани украсете с камъчета и засадете малко декоративно цвете или сукулентно растение.

Градинките от бавно растящи сукулентни растения в разбита саксия могат да живеят дълго време - до 8 години!

Декорирайте с различни миниатюрни предмети, така че мини дворчето ви да придобие приказен вид.

Изкуствената декорация също е добър избор - поставете декоративни цветя и зеленина, крайният резултат е нетрадиционен сувенир.

За да се справите със счупената или повредена саксия се доверете на въображението си - ще останете изумени от сътвореното!

Предлагаме ви няколко идеи /на снимките/, как да вдъхнете нов живот на строшената керамика.

А композициите от растения и фигурки на феи и гноми изглеждат като приказно царство.

Растенията за миниатюрните композиции може да са различни - сукуленти, листни и красиво цъфтящи видове. За предпочитане е да се избират такива растения, които растат бавно.

Някои от тях могат да нарастват с до 15 см в година, а други не превишават 2 см.

Отличен избор може да е нертерата, /коралов мъх / Nertera granadensis с красиви малки плодчета, седума, пахифитума, хавортията и много видове красули и еуфорбии.

А красивите листа на миниатюрната фитония с ажурна мрежа бели жилки в червен или лилав цвят прекрасно се вписват във всяка композиция.Тънките стебла и малките листенца на солейройлията могат да запълнят всяко свободно пространство в саксията.