Рано или късно всеки се сблъсква с проблема, идващ от натрупващите се ненужните вещи у дома. Било то вече остаряла или счупена мебел, неизползваеми чували от плат или пукнати кофи, лейки за поливане, захабени кошници. Списъкът на потенциално ненужните вещи може да бъде много дълъг.

Но нашата задача е да открием тяхното ново предназначение. Всяка пролет трябва да си набавяте множество нови саксии, за да засадите свежи цветя, които да внесат приятен пролетен полъх в дома или на двора?

Тази задача вече не е трудно и скъпо начинание - на теория всяка стара вещ може да се преобрази в практична и импровизирана нова саксия.

Най-важното нещо е да мислите и действате практично и креативно.

Интересен факт е, че в почти всеки дом има изобилие от стъклени буркани, които хващат прах - променете това и посадете в тях цветя /виж снимката/.

Старите тенекиени кофи и консерви също не са за изхвърляне. Можете също да използвате камъни, стари шишета, дънери, пънчета, улуци, пластмасови лейки за поливане на цветя, стари обувки и др.

Изрисувайте неизползваеми пластмасови шишета, или ги украсете с декоративни елементи по избор, а след това засадете цъфтящо цвете в ярки цветове или някое красиво зелено растение.

А за отдадените на своята цел -направете си сами саксия. Използвайте дърво или цимент, за да построите малка конструкция.

Използвайте отливка, оформете я по ваш вкус, украсете я, а накрая решете какви цветя ще засадите и как да ги разположите.