В дома на британката Джемма Холдуей живеят четири кучета и една лисица на име Викси. През март 2018 г. бащата на Джемма намира във фермата си котило от пет новородени животни, които отначало взема за котета. При по-внимателно вглеждане станало ясно, че това са новородени лисичета. Те били на около 2 дни, но майка им я нямало.

Семейството на Джемма решило да не ги пипат и да наблюдават дали няма да се върне майка им. Но след като това не се случило, Джемма решила, че трябва да ги спаси - да ги дадат в приют, откъдето след това да ги пуснат в дивата природа.

На петия ден едно от лисичетата отворило очи, видяло Джемма и веднага решило, че това е майка му. Девойката не могла да му устои и си го оставила.

При лисиците и кучетата през първите седмици от живота им протича импринтинг -животното запомня първото, което вижда и се привързва на равнище "майка-дете".

И така Джемма се превърната в майка на лисичето Викси. То веднага се сприятелило с четирите домашни кучета и започнало да им подражава.

Джемма разказва, че Викси предпочита да спи на леглото или под дивана. И въпреки че на практика лисицата е диво животно, тя се оказала със спокоен и дружелюбен нрав.

Сега Джемма ще приучва Викси да ходи на повод, за да може да я разхожда с другите кучета. Засега Викси тича в задния двор, но знае къде е домът й и вечер винаги се връща вкъщи.