Пилешки кюфтета с цветно зеле

31 януари 2019
Кулинария
14958
 

Необичайното съчетание на месо и карфиол ще се хареса на любителите на нови вкусове. Получават се засищащи, сочни, ароматни и много вкусни кюфтета.

Продукти: 450 г пилешко филе, 1 чушка, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч. лъж. червен пипер, 3 суп. лъж. галета, 400 г цветно зеле, 100 г печурки, 2 яйца, 2 ч. лъж. копър, 2 суп. лъж. олио

Приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и слагаме на котлона, за да се сварят. Когато са готови, отстраняваме от огъня и изливаме водата. Оставяме извество време в гевгир да се отцеждат. Пилешкото месо се измива и се нарязва на малки парченца. Почистваме лука и гъбите и ги нарязваме на ситно. Чушката се почиства от семената и също се нарязва.

Всички предварително подготвени продукти - карфиолът, месото, чушката, гъбите и лукът се смилат в месомелачка. Получената смес подправяме с черен пипер, сол, червен пипер и сушен копър. Прибавяме яйцата и добре омесваме каймата.

С мокри ръце оформяме кюфтетата и ги овалваме в галетата. Оставяме в хладилника за около 20 минути.

Пържим в предварително загрятото олио от двете страни до получаването на златиста коричка.

Още от Кулинария
0

Поливат се със специално приготвен сос Необходими продукти: Килограм спанак, 4 супени лъжици растителна мазнина, 50 г краве масло, половин чаена чаша макарони, връзка пресен кромид лук, 2 яйца,

0

Застройва се с прясно мляко и яйце Необходими продукти: 500 г. пилешко месо, 200 г. гъби, 1-2 моркова, резен целина, супена лъжица брашно, чаена чаша прясно мляко, 1-2 яйца, магданоз, лимонов сок,

0

Факт, е че храната е удоволствие и надали съществува човек, който да не обича да си похапва. И с наличието и достъпността на толкова голям избор от изключително вкусни храни идват някои сериозни

0

Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 250 г бял хляб, 3 яйца, 150 г орехи, 100 г масло, 1/2 ч. чаша захар, галета Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко.

0

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно. Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж.

Последни новини
0

Яркият килим на цъфналата лавандула омагьосва и вдъхновява. Струва си поне веднъж да се потопите в уханието на цъфтящото лавандулово поле.  Ще ви остане спомен за цял живот!

0

Тогава започва и голямото гризане на мебели Всеки, отгледал кучето си от пале, знае какво настъпва в къщата, когато започне смяната на млечните зъби Всичко, което може да се гризе,

0

Българската народна банка ревизира нагоре прогнозата си за очаквана инфлация през 2019 г. в най-новия брой на тримесечното си издание „Икономически преглед“.

0

Проф. Николай Андреев: Тръгнахме от нулева база, през 90-тте пенсионният фонд се оказа в ръцете на кредитните милионери От 1 юли 2019 г. влиза в сила приетото миналата година с бюджета увеличение на

0

Във връзка с изнесена по-рано тази година информация от Българската национална асоциация „Активни потребители“ за маслиново масло, съдържащо остатъци от халогенирани разтворители,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Пожълтяването на листата на розата е тъжна гледка, независимо дали я отглеждате в саксия или в градината. Причините може да са много, но ще трябва сами да разнищите загадката предвид краткото...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Никола Груев-Котарашки и колегите му са първите български музиканти, избрани да свирят на един от най-старите и популярни фестивали в Европа - “Франкофоли” в Ла Рошел, Франция. Изявата им ще е на 14 юли, в последния ден на феста и национален празник на страната. У нас за пета година също се организира “Франкофоли”.

Не, не бихте искали да знаете какво се пее в песента за питбула в култовия филм “Черна котка, бял котарак” - направо сложете червена точка. Но все пак ще се опитаме да цитираме малко (цензурирано) от парчето на Горан Брегович: Аз хапя, гълтам, късам, дера... Аз лая, дращя, ям... В главата ужасен, в душата прекрасен. Аз съм питбул териер!

Женският национален отбор по биатлон на България изведнъж остана без двете си най-добри състезателки през настоящата декада. Емилия Йорданова се сбогува с най-успешния ни зимен спорт, а Десислава Стоянова ще пропусне следващия сезон. На 5 май първата навърши 30 г. Йорданова е решила да прекрати спортната си кариера и да се ориентира към свой