Необичайното съчетание на месо и карфиол ще се хареса на любителите на нови вкусове. Получават се засищащи, сочни, ароматни и много вкусни кюфтета.

Продукти: 450 г пилешко филе, 1 чушка, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус, 1/2 ч. лъж. червен пипер, 3 суп. лъж. галета, 400 г цветно зеле, 100 г печурки, 2 яйца, 2 ч. лъж. копър, 2 суп. лъж. олио

Приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и слагаме на котлона, за да се сварят. Когато са готови, отстраняваме от огъня и изливаме водата. Оставяме извество време в гевгир да се отцеждат. Пилешкото месо се измива и се нарязва на малки парченца. Почистваме лука и гъбите и ги нарязваме на ситно. Чушката се почиства от семената и също се нарязва.

Всички предварително подготвени продукти - карфиолът, месото, чушката, гъбите и лукът се смилат в месомелачка. Получената смес подправяме с черен пипер, сол, червен пипер и сушен копър. Прибавяме яйцата и добре омесваме каймата.

С мокри ръце оформяме кюфтетата и ги овалваме в галетата. Оставяме в хладилника за около 20 минути.

Пържим в предварително загрятото олио от двете страни до получаването на златиста коричка.