Как да си приготвим кокосово мляко

19 юни 2018
Кулинария / Полезни съвети
18864
 

Кокосовото мляко много се използва в източната кухня. То придава на готовото ястие изисканост. Не трябва да се пренебрегва и факта, че млякото е богато на витамини и полезни микроелементи, които са извлечени от кокоса.

Вкусът на млякото чудесно хармонира с този на бананите, портокали, манго и плодови салати. Често го прибавят към изискани коктейли и сладкарски изделия. От него се приготвят екзотични супи от морски дарове и пилаф.

Кокосовото мляко е особено ценно за онези, които имат алергия към млечни продукти или спазват пости. Приготвянето на кокосово мляко в домашни условия съвсем не е сложно. Ще са ви нужни кокосови стърготини, които можете да намерите във всеки хранителен магазин.

Кокосовите стърготини се накисват във вода за 6-12 часа, за да омекнат. Гъстата кокосова маса се залива с чиста вода (обикновено на чаена чаша кокосови стърготини се добавят 3-4 чаши вода). С помощта на блендер се разбива до еднородност. Полученото кокосово мляко се прецежда през няколко пласта марля.

Кокосово мляко може да получите и от пресен кокос.

За целта меката бяла част се настъргва или се разбива с блендер. Залива се с вряла вода в същото съотношение, както по-горе. След половин час можете да прецедите, а кокосовата маса да я изстискате.

Още от Кулинария / Полезни съвети
0

Как да изберем натурален и качествен продукт Ако искате да купите качествена майонеза, задължително трябва да обърнете внимание на това, което пише на етикета

0

Във фризер може да се замразяват не само с месо, риба и горски плодове. Има много продукти, които могат да бъдат замразени, без от това да страда качеството или вкусът им.

0

Ако в хладилника откриете кисело млако или айрян, които са остарели, не бързайте да го изхвърляте. Разбира се, не трябва да го ядете или пиете, но спокойно можете да го използвате за приготвянето на

0

В менюто на всеки, който се грижи за здравето си, присъства телешкото. Месото е богато на белтъчини, витамини от група В, цинк и желязо. То е много по-полезно от по-мазното свинско.

0

Целината може спокойно да се отнесе към лечебните растения. Благодарение на уникалния си състав тя помага при редица заболявания. Ароматните, изненадващо сочни и вкусни листа лесно се превръщат в

Последни новини
0

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

0

Слабите пчелни семейства се развиват бавно, те са с понижена резистентност и обикновено са обект на нападения и кражби, на заразни и паразитни болести

0

Румъния ни изпреварва - цените на говеждото се покачиха неимоверно след отваряне на пазара им за Турция А ние сме единствената държава в Евросъюза затворена за износ към южната ни съседка

0

Решили сте да украсите градината си с жив плет? А може би искате да развихрите творчеството си, оформяйки храстите в причудливи фигури? Тогава имате нужда от добър храсторез

0

Така наречените цъфтящи зелета, към които спадат карфиолът и броколите, са по-капризни към студа. Тази есен те останаха до късно в градините. Все пак застудяването вече започна,

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Санлитун, зоната за пазаруване и развлечения в източната част на Пекин, оживява след залез слънце. Ресторантите и улиците там са препълнени с хора, а баровете, караокетата, кината и изложбите са отворени до късно през нощта. Дори в полунощ животът там продължава. Китай работи усилено за развитието на „нощната си икономика" в градове като Пекин

Братът на избрания за главен прокурор Иван Гешев е сред най-авторитетните служители на НСО и началник на охраната на президента Румен Радев, пише "Галерия". Както повелява дискретността на професията му, Георги Стоименов Гешев избягва всякакви медийни изяви.  Аристократ по природа, интелигентен мъж, който държи на думата си

11 000 учени от 153 страни предупреждават, че кризата вече е тук, а изменението на климата не е само вдигане на температурите Точно преди 40 години малка група учени се срещат на първата световна конференция за климата в Женева. През 1979 г. те бият тревога за безконтролни тенденции в климата, които ще окажат влияние на живота на всеки човек на