За първи път български сладкарски фирми участват на Международното изложение за храни, напитки и технологии за хранително-вкусовата и питейната промишленост - ANUGA 2017, което се провежда в гр. Кьолн, Германия.

Българското представяне в голямото световно изложение в областта на хранително-вкусовата промишленост се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Във форума се представят със собствени продукти 13 родни производители, като агенцията финансира частично участието им и поема между 75% и 85% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на щанда.

Международното специализирано изложение ANUGA датира от 1924 г., провежда се веднъж на две години. На последното му издание, което се проведе през 2015 г., са участвали 7 189 изложители, а форума е посетен от над 150 000 гости.

Тазгодишното е от 7 до 11 октомври и в рамките му се организират 10 специализирани изложби за основни хранителни продукти, консерви, подправки и захарни изделия, замразени и охладени, месни продукти и подправки, млечни продукти, конфитюри, мармалади, вино, алкохолни напитки, бира, органични храни, биопродукти и органични напитки, кетъринг продукти и др.

Българското участие е подкрепено от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.