През следващото денонощие над страната ще има временни увеличения на облачността, съобщи "Фокус". По-значителни над Западна и Централна България, където на места ще превали краткотраен дъжд, в следобедните часове с гръмотевици. Повече слънчеви часове ще има на източните и югоизточни райони.

Ще духа слаб, предимно североизточен, в източните райони до умерен югоизточен вятър. Максимални температури между 29° и 34°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за август – още малко ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 28-30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 24°, на 2000 метра – около 15°.

В петък краткотрайни валежи, след обяд с гръмотевици, ще има на места, главно в западната половина от страната. Температурите ще се понижат с още градус-два. През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна в събота, но вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще се повишават.