Какво обичат да правят децата на открито?

Отговорът е очевиден - бягат, катерят се, яздят , крият се, люлеят се. И също така изследват околното пространство, създават и изграждат нещо.

Когато инсталирате оборудване за игра във вашата градина, не забравяйте за безопасността, особено когато става въпрос за конструкции на височина или окачващи устройства.

Когато определяте място в градината за детско пространство, не се опитвайте да инсталирате голям комплекс за игра - това е скъпо и нерационално. По-добре е, когато планирате дизайна на градината, да обмислите ъглите в нея, като вземете предвид интересите и нуждите на детето.

За да му бъде интересно да прекарва времето си в градината, вземете под внимание няколко фактора.

Детето расте и с възрастта

приоритетите му се променят.

До 5–6 години обича да рови в пясъка, да се пързаля по пързалка. На 7–8 години предпочита активни и групови игри. На 9–10 години иска да има лично пространство в градината, където да се усамотява. Това означава, че игралните конструкции трябва да са подвижни, за да могат да се променят.

Децата не могат да правят едно и също нещо

дълго време или да стоят на едно и също място.

Ако си мислите, че през цялото време ще играят на оборудваната площадка, дълбоко се лъжете. Те ще продължат най-много половин час. И тогава ще търсят нови занимания. И колкото по-интригуващи места има във вашата градина, толкова по-дълго децата ще бъдат на чист въздух, вместо да седят вкъщи пред компютъра.

Пространството трябва да отговаря

на интересите на детето.

Всички деца са различни. Някои обичат да рисуват, докато други обичат да карат ролери и колело. Инсталирайки няколко спортни съоръжения в двора, можете да привикнете спокойното дете към физическа активност, но не можете напълно да пренебрегнете интересите му.

Ако нопример вашето дете обича да рисува, защо да не окачите голяма дъска с тебешир в градината си?

За най-малките - мобилни конструкции

Децата до 5 години не могат без градински пясъчник и басейн. Но не е нужно да изграждате нещо обемисто и стационарно - можете да се справите с преносими конструкции или да направите ъгъл, който след това може да бъде преобразуван.

Например, когато бебето порасне, вместо пясък можете да изсипете пръст в пясъчника и да засадите растения.

Удобна настилка

Защо са необходими градински пътеки?

Не само, за да се разхождате из двора, без да си намокрите краката, но и за да се научат децата да карат колело, ролкови кънки, велосипед за балансиране, скейтборд или четириколка.

Ако в семейството има деца, настилката трябва да е удобна и здрава,устойчива на износване, да не се хлъзга и да няма излишно терасиране.

Ако детето обича да кара ролкови кънки или скейтборд, по-добре е да изберете големи плочи за настилка и да ги поставите безпроблемно.

Зелена морава за игра

Най-добрата повърхност за детска площадка е тревата. Направете голяма морава, но не за да се възхищавате на безупречния й външен вид, а за да могат децата да организират игри на открито на тревата.

Ако в семейството има момчета, можете да инсталирате малка футболна врата или да окачите баскетболен кош.

Независимо от пола, децата обичат да играят бадминтон, детски боулинг, да хвърлят пръстени на колчета и да преодоляват писта с препятствия на чист въздух.

Купете преносими съоръжения за игра и се подгответе градината да се превърне в притегателен център не само за вашите деца, но и за техните приятели.

Уреди

В зависимост от интересите на детето в обекта може да се оборудва кът за неговите потребности.

Момчетата под 10-годишна възраст обичат да преодоляват препятствия и да се катерят по дърветата. Добро решение би била малка спортна площадка със стени, халки, въжени стълби, където може да се спортува и играе.

Къщички

Искате детето ви да има любимо място в градината? Няма нищо по-просто - постройте детска къща. Децата обичат да се оттеглят там, за да играят с играчки, да споделят тайни с приятели, да крият „съкровища".

Момчешката страст към мистерия и приключения ще бъде задоволена от къща на дърво, до която трябва да се изкачат по стълби.

Момичетата ще харесат малката къщичка с детска кухня и тоалетка, където могат да приготвят импровизирани ястия и да правят прически на куклите си.

В уединени кътчета на градината, декорирани в естествен стил, като алтернатива на къща можете да построите колиба или да поставите палатка.

Люлки

Друго любимо място за прекарване на времето в градината са люлките и хамаците. Те могат да бъдат окачени на дърво в сянката на разклонена корона. Ако на мястото няма стари дървета, монтирайте стълбове и окачете хамак или люлка.