Подходът при създаването на дружеството копира най-добрите световни практики в областта на селското стопанство.  На първо място е осигурения за всяка точка на страната оторизиран фирмен сервиз, разполагащ с подготвени сервизни специалисти и богата наличност от най-необходимите резервни части и консумативи. Другото е съвременната изложбена площ и центрове за обучение.

Марката Versatile e с повече от 40 годишен опит в конструирането и производството на тежка селскостопанска техника, отговаряща на североамериканските природни условия: свръхнатоварване на огромни площи и 24 часов режим на работа. При такава тежка задача, оцеляват само машини, обединяващи в себе си надеждни двигатели и трансмисии от една страна, а от друга съчетаващи икономичност и дълги експлоатационни интервали.

Versatile предлага широка гама от трактори в мощностния диапазон - 190-535 к.с. и уникалния роторен комбайн - Torum: високоефективен, непретенциозен, надежден, но и много повече: той е нов кръг от еволюцията на селскостопанската техника. В следващите броеве на вестника, ще отделим специално внимание на тази новост.
И не на последно място в производствената листа широката гама от силажокомбайни, с мощност от 290 до 500 к.с.

Истински "работен кон"
Но, както подчертахме, ще стане дума за един от легендарните модели на марката Versatile - 2375, който благодарение на фирма Агроскай, вече е достъпен и за българските агробизнесмени. Серия 2000 е решение за тези, които се нуждаят от универсален трактор. Трактори с диапазон на мощност 335-375 к.с. са оптимални за работа по ресурсноспестяваща технология no-till, minimaltill, както и за традиционното земеделие. Това е истински работен кон, който доказа своята висока производителност, надеждност и икономичност.

Трансмисия, проверена от времето
Механичната 12x4 трансмисия Quadshift е стандарт. Тя има три скоростни диапазона, всеки, от които разполага с четири син- хронизирани скорости, с плавно превключване. Предавателните числа са подбрани по такъв начин, че да се осигури гъвкавост и максимална производителност в работния диапазон от 04,08-12,08 км /ч
Транспортната скорост от почти 30 км/ч, намалява значително времето за транспортиране.

Пълна отдаденост
Повече от 30 години тракторите се оборудват с гъвкави мощни и надеждни двигатели Cummins. Те са създадени по модерна технология, отразяваща най-новите направления в областта на технологиите за дълготрайна и безпроблемна работа на трактора.
Както конструкцията на трактора, така и двигателите съчетават висока мощност и надеждност. Обем от 10,8 литра, шест-цилиндъров, редови двигател, с 24-клапана, турбокомпресор и междинно охлаждане на нагнетявания въздух, осигурява пълно изгаряне, което означава - пълна възвръщаемост.