Трактори потеглят към Атина. Днес и утре се очаква продължителни блокади на пътища. Фермерите не съобщават за намерение да спрат движението към българската граница.

От аграрните райони в близост до Атина потеглиха първите трактори за участие в голямата фермерска демонстрация утре пред парламента. От островите протестиращите земеделци също пътуват днес с фериботи към гръцката столица.

От Северна Гърция и област Еврос поради голямото разстояние земеделците пътуват с автобуси. За днес и утре по предварителни изявления се очакват продължителни блокади на пътища, гранични пунктове и пристанища, предаде БНТ.

По информация на полицията за днес не се забелязва движение на протестиращите към българската граница. Полицията предупреждава всички пътуващи в страната да се информират за евентуалните блокади на пътищата.

В подкрепа на фермерските протести се обявиха синдикатите, студентите, младежките организации на опозиционните партии и пенсионерите. Те също ще се включат с различни демонстрации към неподчинението на земеделците. Засега правителството отказва да продължи преговорите с протестиращите.