Около 3 млн. лева на загубите са дружеството, разходите са по-големи, отколкото дружеството. Това каза директорът на държавното дружество "Ел Би Булгарикум"  Ивайло Лилов  по БНТ по повод новината за вдигането цените на част от продуктите си с над 50%.

заяви, че не може да става дума за 50% увеличение на цената на сиренето и кашкавала, а напротив. По думите му сумата, която заплаща българският потребител, може да се сравни с цената на млечните продукти през изминалата година.

"Този проблем е от миналата година, заради необоснованото намаление на цените, което нанесе огромни щети на дружеството", категоричен е Лилов.

Целта е да стабилизираме дружеството и да работим на държавен принцип, каза още той.

Дружеството не е е създадено с цел печалба, а за качество. То трябва да има приходна част, която да покрива разходите си, каза директорът на държавното дружество "Ел Би Булгарикум".

Цените във фирмените ни магазини са по-ниски от същото време през изминалата година. Проблемът е от миналата година с необосновано намаление. През март миналата година имаше драстично намалени на цените на продуктите, каза още той.

Това което колегите произвеждат, ние го преработваме за три дни. Цената се държи на логистични разходите, каза още Лилов.

Към настоящия момент се запазват продажбите, увери той.