Пресните продукти пътуват по целия свят, за да стигнат до крайния потребител, и в някои случаи продуктът прекарва три или повече седмици в транспортиране, преди да достигне крайната си дестинация. По време на транзитния процес различни фактори определят качеството на продуктите при пристигането им. В крайна сметка важното е визуалното качество и безопасността.

За да може продуктите да бъдат наблюдавани по време на пътя, Elitech е разработила редица продукти за мониторинг на температурата по хладилната верига.

"Тези продукти играят ключова роля за увеличаване на срока на годност на продуктите, както и за свеждане до минимум на хранителните отпадъци", казва Оливия Жу от Elitech. Температурата е един от факторите, които играят ключова роля по време на транспортирането. "Веднага щом температурата се повиши, всички реакции с вредно въздействие върху храните се ускоряват", коментира тя. Обикновено увеличението има експоненциално въздействие и Жу дава за пример микробния растеж. "Наистина температурата сама по себе си е без значение и тя винаги трябва да се съчетава с времето".

Регистратори на данни

Elitech е разработила няколко различни устройства за регистриране на данни, които са в състояние да следят температурата на продукта, както и влажността, светлината, позиционирането и др. "Нашите регистратори на данни са в състояние да наблюдават продукцията по цялата верига на стойността." От процеса на транспортиране до съхранението (хладилник, хладилен склад и т.н.), но те се използват и в машинни зали с постоянна температура, лаборатории и други сцени. Данните могат да бъдат проследени назад по целия път до предишната среда за съхранение, която е отчела нормално или безопасно състояние.

Лесно използване

В комбинация с безжичната технология Bluetooth, приложението Elitech, NFC, 4G/WIFI, Lora и други начини, клиентите могат да четат данните на регистратора от разстояние, без да се налага да отварят опаковки. Освен това логерът може да се програмира на мобилно устройство. Данните могат да бъдат прехвърлени на локален компютър или облачна платформа, което позволява на клиентите да получат отдалечен достъп до криптиран PDF отчет, който включва всички статистически данни за записването.

Клиентите с няколко регистратора на данни могат да преглеждат или изтеглят данните си от разстояние в насипно състояние, за да осигурят по-гъвкава работа.

Колко лесно е да изтеглите и прочетете данните?

"Според изискванията на конфигурационните параметри на WiFi устройствата е необходимо първо да свържете устройството към WiFi мрежата, а след това е въпрос на продължително натискане на бутона за стартиране, за да се отвори записът." След като записът приключи, докладът с данните може да бъде експортиран в различни формати на платформата или компютъра. Докладите могат да се споделят с колеги чрез електронна поща, социални медии и приложения.