Тъй като технологиите стават все по-достъпни, 3D градинските дизайни, видеоклиповете и виртуалната реалност стават норма.

Устойчивите и споделени градини, заедно с отглеждането на зеленчуци и цветя, ще бъдат популярни.

Перголите заемат централно място, докато вътрешната и външната приемственост преобладават, а градинският стил и осветление блестят.

Основното е, че собствениците на къщи ще се наслаждават повече на градините си, като създават дневни и кухни на открито, за да забавляват семейството и приятелите.

Много от градинските тенденции за 2022 г. продължават, включително темите за устойчивост на суша и уелнес.

1. 3D градински дизайн

Тъй като технологиите стават все по-достъпни, 3D градинските дизайни и видеозаписите за разглеждане на градини придобиват популярност. В луксозния край на пазара ще бъдат изживяванията с виртуалната реалност.

Собствениците на къщи очакват реалистични градински дизайни, преди да се ангажират с проекти за озеленяване.

2. Всекидневни на открито

Докато затягаме икономическите си колани през 2023 г., социализирането в задните ни градини ще бъде в разгара си това лято.

Собствениците на къщи ще създадат своето перфектно убежище, включително удобни външни дивани, килими и осветление.

Текстурата също ще бъде важна. Можете да я добавите чрез тапицерията на градинския диван, външните възглавници и интересните кашпи.

3. Кухни на открито

Тъй като хората прекарват повече време навън, храненето на открито и барбекюто ще бъдат търсени. Стандартните външни кухни често включват мивка и скара. Ако искате най-добрата кухня на открито, помислете за добавяне на пещ за пица, пушилня за месо, хладилник, сянка над главата и огнище.

Можете да се посъветвате с дизайнер, относно позиционирането на вашата външна кухня, която трябва да бъде до специална зона за хранене на открито.

4. Устойчиви и споделящи градини

Устойчивите градини са тук, за да останат. Тези, които усещат икономическата криза, ще рециклират и регенерират материали за използване в градините си.

Споделянето на семена и резници със съседите ще помогне на вашата градина и приятелства да разцъфнат.

5. Перголите заемат централно място

Тъй като знойното лятно време ни взривява няколко седмици всяка година, е време да се погрижите и за сянката.

Перголите с покритие от увивни растения са естествен начин да се засенчите от топлината.

Тези със съвременни градини обаче ще предпочетат минималнистичния стил и ще оценят структурата, като я подчертаят с осветление.

Традиционните дървени перголи се заменят с алуминиеви от модерните любители.

6. Тревни площи с диви цветя

Ако ви е писнало да поддържате моравата си безупречна, не се притеснявайте, защото красивите морави с диви цветя ще бъдат на мода.

Не само, че получавате прекрасни цветове, но това е и вариант с ниска поддръжка и по-добър за околната среда.

С поляна с диви цветя можете да приберете косачката си.

7. Отглеждане на собствени цветя

Няма нищо по-хубаво от това да подарите на приятел букет от вашата градина. Поинтересувайте се относно дизайна на засаждане, за да сте сигурни, че имате страхотни цветя, за да създавате флорални групи през сезоните. Изсушената зеленина и цветята са тенденция за интериорен аксесоар, която продължава.

Да се научите как да пресовате и изсушавате вашите собствени е възнаграждаващо и осигурява декоративна украса за вашия дом.

8. Градски зеленчукови парцели

Отглеждането на зеленчуци в градските градини е чудесен начин да се свържете с природата. Той също така задоволява изисканите вкусови рецептори на градските жители. Тези, които живеят в апартаменти с балкони, могат да експериментират с вертикално засаждане или отглеждане на зеленчуци в саксии. Отглеждането на зеленчуци и билки на закрито също ще става все по-популярно, благодарение на вътрешните хидропонни градини.

9. Създаване на настроение

Собствениците на къщи с двор ще експериментират със създаването на настроение в градината си чрез стилизиране и осветление. Пример за това е подреждането на масата за хранене на открито, в съответствие с повода, независимо дали става въпрос за спокойно барбекю или специално събитие.

Вместо да променяте градинските мебели, модерните възглавници, покривки и саксии могат да помогнат за освежаване на външния вид без разходи.
Осветлението може да бъде ярко или приглушено през вечерта, за да създаде желаната атмосфера. Така можете да постигнете темите за градински стил и осветление, които отговарят на вашия начин на живот.

10. Плавен преход отвътре - навън

Опциите за плавен преход отвътре - навън са безкрайни, посредством подови настилки, облицовки и съвпадение на цветовете.

С материали, които могат да се използват вътре и отвън, е постижим безпроблемен външен вид.
Реалистично изглеждащи дъски, порцеланови плочки, смола и бетон помагат за разширяване на вътрешния под в градината.

Отивайки една крачка напред, цветовите теми и материалите, използвани вътре, сега се пренасят върху външни навеси, стени и други градински конструкции, за да осигурят хармоничен и единен външен вид.