Изложбите "Природа, лов, риболов" и "Цветна пролет" ще се поведат от днес до 26 март в Международен панаир-Пловдив. Те  са обединени в общата концепция за семейството и природата, свободното време и хобито и срещата на дивата с облагородената екосреда, съобщиха от пресцентъра на панаира.

"Природа, лов, риболов" ще представи всички браншове, свързани с ловния, риболовния и алтернативния туризъм. Участват водещи компании с богата гама от продукти и услуги. Световни брандове представят артикули за спинингов риболов, речен и морски риболов, фидер риболов и много други рибарски принадлежности. Посетителите ще открият също висококачествено къмпинг оборудване, ловно облекло и маркови аксесоари за лов. Любителите на лова с куче ще намерят богат асортимент качествени нашийници с GPS-и, бийпъри и още много стоки, сред които и такива за лов на птици.

На 27-то издание на изложбата ще бъдат показани последните модели лодки за риболов и ловни джипове. Всеки ден са предвидени различни демонстрации на уреди, подходящи за страстни ловци или запалени рибари. Атракциите с древни ловни техники, конна езда и стрелба с лък също са част от програмата. Изложението започва с гозбите на готвача Ути Бъчваров, който ще сготви дивечово месо.

Екоакценти в дома, офиса, вилата, заведения, хотели, паркове и градини ще представи "Цветна пролет". В специализираната изложба участват всички браншове с новостите във флористиката, овощарството, озеленяването и ландшафтната архитектура. На откритата площ посетителите ще видят традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, овошки, семена, разсад и луковици. Изложбата е източник на вдъхновяващи решения както за специалистите, така и за любителите градинари.