На 9-и февруари от 10:00 часа в търговски комплекс „Мания тауър“ в Плевен ще се състои откриването на поредното, юбилейно 20-о издание на Международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2023“. Над сто фирми от страната и чужбина ще участват в изложението, съобщи plevennews.com.

По време на изложението ще бъдат показани пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни лаборатории, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и техни производители, специализирана литература и други. Сред акцентите в програмата е откриване на Академия по пчеларство.

Очаква се по време на пчеларския форум в Плевен от интернет платформата Гората.бг да дарят медоносни акациеви фиданки.

Това изложение е единственото по обем и широкообхватност на територията на страната, подчерта областният управител на Плевен Иван Петков. По думите му една от целите на форума е да се поставят на дневен ред проблемите в пчеларския сектор и да се търсят решения. 

Изложението преминава под патронажа на Министерството на земеделието и горите и областния управител на Плевен. Очаква се на откриването, което ще се проведе на 9 февруари от 10.00 часа в търговски комплекс „Мания тауър“, да присъства и служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Форумът ще продължи до 12 февруари, когато ще бъдат връчени награди на фирми-участници в различни категории. Ще бъдат отличени и творци, изпратили свои снимки и рисунки в двата тематични творчески конкурса, които се организират в рамките на изложението.