Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със зърнопроизводители в гр. Исперих. Това стана ясно, след като се включи на живо в профила си във фейсбук. 

"Това, което е сега, е много зле. Тези, които бяха преди вас, съсипаха земеделците. А ние сме аграрна страна", заяви кметът Гюняй Хюсмен. 

"Страни като Гърция, Румъния включиха промени в напоителната инфраструктура. Единственият шанс на
нашия сектор остава тоталната модернизация на напоителната система.

По отношение на зърнените коридори от Украйна България не постави въпроса за застрашаването сигурността на нашите фермери", коментира бившият земеделски министър Десислава Танева.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напрежението между бившата власт и служебния кабинет на Румен Радев по време на посещение в град Исперих.

"Няколко служебни правителства на президента Радев чегъртаха ГЕРБ и казваха колко е лошо. Сега същото служебно правителство им казва, че всичко е лошо, а те едва ли не му се сърдят. Дори нагло заявяват, че има връзки с ГЕРБ. Със сигурност последната партия, с която има връзки президентът, е ГЕРБ”, каза Борисов.

"Като видите, че грее слънце, значи е ден. Само на това ще вярвате. Иначе - не. Това са измамници!", допълни той.

"Те последния ден сложиха маските, днеска чувам, че казват - не слагайте маските. Малко да се осъзнаят. От министър на БСП в земеделието се предава на министър от БСП в земеделието. А вие ми говорите за
планове!", заяви Борисов.

Според него кризата в земеделието е била създадена от кабинета "Петков": "Контрабандата е страховита в момента. И не е само със зърното. Неслучайно днес са сменени шефовете на митниците и НАП. Много скоро техните избиратели ще разберат как са се облагодетелствали и с колко. В момента контрабандата е страховита. Виждате, че на всички наши въпроси служебното правителство всеки ден дава отговори. И те са хаос, хаос, катастрофа и всичко останало", заяви лидерът на ГЕРБ.

Запитан с кого ще се коалира на предстоящите извънредни избори, той отговори:" Защо трябва да се коалираме? Няколко служебни правителства на Радев чегъртаха ГЕРБ и обясняваха колко е лошо.

Последната партия, която могат да заподозрат във връзки с Радев, е нашата. Но се надявам той да намери поне за някои от проблемите механизми да ги реши".

Борисов отрече да се явят на изборите в коалиция с друга партия. А за предстоящите избори той заяви, че разчита на президента да “осигури максимално прозрачен и честен вот, за да не губят хората тотално доверие в машините”.

“Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната", ще има още един етап, в който ще се гърчи", каза още Борисов.

Борисов разказа на среща със земеделци в
Исперих виц за служебния премиер Гълъб Донев.

Той се обърна с въпрос към журналистите и
земеделците:
- Знаете ли как ще прави бюджета Гълъб Донев? - журналистите мълчат и Борисов отговаря:

- Перо по перо