Впечатляващият Super Disc 850Dt на фирмата J Brock and Sons от Essex комбинира дискове, зъбци, изравняващи лопатки и двоен уплътнител, за да даде множество възможности за плитко култивиране.

18-тонната платформа изисква около 450 к.с. за теглене и може да се използва за първични или вторични операции при различни условия на дълбочини от 50 мм до 150 мм.

Двоен ред от 600 мм нагънати дискове, разделени с редици от изправени зъбци обработват почвата. Въпреки това, Brock е проектирал рамата да бъде персонализирана, така че дисковите модули могат да бъдат премахнати и заменени с допълнителни крака, ако е необходимо.

Дълбочината се регулира на уплътнителя и предните нивелирни колела и има успоредна връзка надолу по главната греда, за да се поддържа нивото на машината. Огромните транспортни колела 850/50 R30.5 поддържат култиватора при завиване в края на полето и при движение между нивите.

Съоръжението е създадено във фабриката на фирмата в Такстед, Есекс, а цените за модела на снимката са малко над ?100 000.
Източник и снимка: fwi.co.uk Джеймс Андрюс