Есента е подходящо време да направите нова леха с магданоз. Засейте семената на място, където сте отглеждали зеленчуци, които са торени с оборски тор - ранни домати, ранни краставици, тиквички и др. Важно условие е площта да е чиста от плевели и да не образува дебела почвена кора. Обработете почвата добре и я доведете до градинско състояние. Ако почвата преди сеитбата е суха, полейте я и изчакайте да просъхне.

В градината може да засеете магданоз разпръснато или в плитки браздички, които се намират на разстояние 20 см една от друга. За 1 кв. м ще са ви необходими 1-1.5 грама. Засейте на дълбочина 1-2 см, след което валирайте лехите. Полейте посева чрез оросяване.

3 важни грижи:

* До поникването на магданоза поддържайте висока почвена влажност. Ако времето е сухо, поливайте всеки ден. Това ще улесни поникването.

* Редовно отстранявайте плевелите, за да не затрудняват развитието на растенията.

* Ако климатичните условия са подходящи, още тази година може да очаквате реколта. Берете листата, когато достигнат височина 12-15 см. Не изрязвайте растенията прекалено ниско, за да не повредите растежния връх.