Колкото и магданозът да изглежда лесен за отглеждане, не е точно така. И проблемът идват от това, че семената му поникват много трудно. Освен това понякога се изяждат от някои почвени вредители, или се отнасят от мравки.

След като магданозът поникне, става по-лесно. Но за да да получите здрави и качествени листа, трябва добре да се грижите за растенията.
Препоръчително е да засеете семената на място, където сте отглеждали зеленчуци, торени с оборски тор - ранни домати, ранни краставици, тиквички и др. Важно е лехата да е чиста от плевели и да не образува дебела почвена кора.

В градината магданозът се сее разпръснато или в плитки браздички, които са на разстояние 20 см една от друга. Засява се на дълбочина 1-2 см, след което почвата се притиска. Полива се внимателно чрез оросяване.

Важни грижи за младите растения

* До поникването на магданоза поддържайте висока почвена влажност. Ако времето е сухо, поливайте всеки ден. Това ще улесни поникването.

* Редовно отстранявайте плевелите, за да не затрудняват развитието на растенията.

* Ако времето за периода е топло, още в края на есента може да берете листата, когато достигнат височина 12-15 см. Късайте листенцата внимателно, за да не повредите растежния връх.