Светослав Илчовски – деветият по притежание на площи зърнопроизводител у нас, заяви, че няма да участва в утрешните протести. Това той каза в предаването на bTV “120 минути“.

„Няма да участвам в протестите, защото те трябваше да се състоят много по-рано, когато се унищожаваше животновъдството и зеленчукопроизводството“, каза Илчовски, който притежава 130 хиляди декара със зърнени култури.

Според него безконтролният внос от Украйна ще се отрази на цените, но в същото време изрази съмнение, че последните доклади от САЩ за свръхреколта бил манипулирани. Тяхната цел според него била да се понижат борсовите котировки точно в момента, в който е излязла новата реколта в нашия регион. „Те все едно ни казват – продавайте сега, когато цените са ниски“, каза Илчовски.

Илчовски преди две години искаше да свидетелства срещу ГЕРБ и лидера му Бойко Борисов с обвинение за подкупи. Той се появи в специално създадената в парламента комисия по ревизиите, но така и не се разбра какво искаше да каже, тъй като депутатите от ГЕРБ му отнемаха непрекъснато думата.