Световният лидер в областта на устойчивите решения за селското стопанство UPL обяви партньорство с Biome Makers, световно признат лидер в областта на агротехнологиите, за задълбочаване на разбирането за положителното въздействие на естествените биоразтвори на UPL върху здравето на почвата.

UPL ще използва технологията BeCrop Test на Biome Makers в поредица от глобални опити на различни места и в различни системи за отглеждане на култури, за да придобие допълнителна представа за начините на действие на своите вложения. Данните, получени от тези опити, ще насочат бъдещото разработване на продуктите и ще позволят на производителите да вземат по-информирани решения за земеделските си практики.

Дрю Волтер, мениджър техническо развитие в UPL, заяви: "Радваме се, че можем да си партнираме с Biome Makers за провеждането на тези опити като част от нашия ангажимент за сътрудничество в рамките на OpenAg. Здравата почва е от жизненоважно значение за бъдещето на устойчивото земеделие, а придобиването на допълнителни познания за това как нашите естествени биоразтвори могат да подобрят здравето на почвата ще гарантира, че ще продължим да даваме възможност на земеделските стопани да отглеждат повече храна по по-устойчив начин."

Адриан Фереро, главен изпълнителен директор на Biome Makers, заяви: "Нашата мисия в Biome Makers е да подобрим здравето на почвата и да предоставим на компаниите инструментите, от които се нуждаят, за да снабдят земеделските производители с правилните решения. Компаниите за суровини по целия свят използват технологията BeCrop, за да разберат въздействието на своите продукти върху почвения микробиом. Партньорството с UPL съответства на нашата мисия и се радваме, че ще работим заедно, за да подобрим разбирането за функционалността на почвата."