„Домейн Бойар“ спечели и 5 златни и 5 сребърни медала от MUNDUS VINI

Преди броени дни бяха обявени резултатите от дегустациите на MUNDUS VINI, където българските изби отново спечелиха множество топ отличия. Едно от тях обаче се откроява с признание, което експертното световно жури дава на наш производител за втори пореден път: „Най-добър производител от България” за „Домейн Бойар“.

MUNDUS VINI безспорно е един от най-големите и престижни международни конкурси, на който всяка година се оценяват проби от най-добрите производители в цял свят от всички видове и стилове вина. Оценяват се и бири и спиртни напитки. Конкурсът се провежда ежегодно в Нойщадт, Германия и предшества най-голямото изложение на напитки в Европа – PROWEIN (в Дюселдорф). 

Това е признание, което се дава от елита на световните винени експерти на един от най-важните конкурси за винения свят и стойността му е изключителна.

Може да се каже, че конкурсът и събитието събират световния винен елит. Затова и тази награда е толкова специална, още повече, че тя е придружена и от 5 златни и 5 сребърни медала за вината на „Домейн Бойар“.

Златни медали:

Platinum Cabernet Sauvignon 2019

Skywalker Sauvignon Blanc 2021

Korten Natura Mavrud & Rubin 2020

Paradiso Mediterraneo Rose 2021

Domaine Boyar Mavrud & Cabernet Franc 2020

Сребърни медали:

Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2021

Korten Wines Cabernet Sauvignon 2020

Quantum Pinot Noir & Merlot 2020

Korten Wines Syrah 2020

Korten Natura Rose 2021

Това признание, разбира се, не идва случайно. Вината на избата всяка година печелят топ отличия на този конкурс. Многократно печелят не само златни и сребърни медали, но и специалните награди в категориите „Най-добро червено вино от България” и „Най-добро бяло вино от България”.

В конкурса всяка година участват десетки български изби, които също печелят отличия с вината си, но наградата „Най-добър производител от България” бе връчена миналата година на „Домейн Бойар“ за първи път. Тази година те печелят това признание отново, което доказва постоянното високо качество на техните вина.

„Домейн Бойар“, също така печелят награди и не само на този голям световен конкурс.

Едновременно с отличията от MUNDUS VINI, идват и резултатите от още два големи конкурса: Sakura Awards (в Япония), където избата има три отличия - Сребърен за Domaine Boyar Chardonnay 2021 и два златни за Domaine Boyar Traminer 2021 и Domaine Boyar Merlot 2021.

Следва златен медал за Boutique Rose 2021 от Concours Mondial de Bruxelles Rose Selection 2022.

Всички тези отличия обясняват защо „Домейн Бойар” е не само най-устойчивата винена компания на българския пазар, но и най-големият и устойчив износител на качествени български вина и на международните пазари. Така те градят добрия имидж на българските вина по света.

Признанието е безспорно доказателство за професионализма на екипа на компанията, която миналата година навърши 30 години. Основана през 1991 г. едновременно в София и Лондон, тя до днес е най-големият износител на качествени вина за Великобритания (където е безспорен лидер), Белгия, Холандия, САЩ, Япония и др.

„Домейн Бойар“ доказват категорично своята лидерска позиция и в сегашните трудни времена, като остават стабилни и здраво стъпили на своя професионализъм. Те са абсолютните иноватори на нашия пазар като в годините първи прокарват най-модерните световни тенденции във виното и внедряват най-съвременните технологии и оборудване във винарството у нас.  Всяка година създават нови устойчиви марки вина във всички ценови категории.

Така избата доказва и своето корпоративно послание „Добри в правенето на вино”. Защото за нас е мисия да бъдем наистина добри в това, което правим, казват от компанията.

Разбира се, зад тези успехи стои един сплотен екип от енолози и професионалисти във всички дейности свързани с правенето, продаването и маркетирането на качествени вина.

Главният енолог на избата Капка Георгиева е първият български енолог, получил  специалната награда на най-авторитетната винена медия у нас DIVINO за „Особен принос във винарството” - награда, която се връчи за първи път през 2019.

Избата ежегодно печели престижни отличия и на другите големи световни винени състезания като Vinalies Internationales в Париж, International Wine Challenge в Лондон, Concourse Mondial du Bruxelles (провежда се в различни градове по света), Mondial de Rose в Кан и много др.

„Домейн Бойар“ е и „Супербрандът на българското вино“, като от 10 години печели челното място в категорията „Вино“ в класацията на Superbrands Bulgaria, което ги определя заслужено и като производителят ползващ се с най-високо доверие сред потребителите на вино у нас.

Големите и малките изби заедно за едно по-силно бъдеще!

В последните две години, които изправиха пред сериозни предизвикателства всички бизнеси, две известни български изби намериха умни решения в едно очарователно партньорство. От началото на 2021 година вината на младата бутикова изба РУПЕЛ от Долината на Струма станаха част от портфолиото на голямата българска винена компания "Домейн Бойар".

Двете ключови изби си подадоха взаимно ръка, поставяйки началото на нови интересни винени проекти, които предстои да осъществят заедно.

"Домейн Бойар" предоставят търговския си ресурс и огромния опит, който имат в продажбите, дистрибуцията и маркетинга, а Винарска изба Рупел ще обогати портфолиото на компанията „Домейн Бойар“ със своите интересни местни сортове и качествени вина.

Високото качество на вината на изба РУПЕЛ е един последователен процес от създадени практики за вниманието и грижите към лозето, през наблюдението и индивидуалния контрол, до внедреното високо технологично оборудване във винарната за качествено винопроизводство. Специфичният вкус и чистота на вината, изразяващи тероарните особености, налагат РУПЕЛ като предпочитана марка на пазара.

Вината на изба РУПЕЛ са познати под запазените търговски марки Gramatik, Rusalii и Tendenz. Червените вина са с богати тероарни и сортови нюанси и подчертано усещане за зрялост. Някои от тях са отлежавали в барици от точно определена дъбова дървесина, подходящи да отлежават и в бутилки, и да запазват и развиват качествата си.

Розетата и белите вина очароват със своите вкусове и аромати, които се разкриват последователно и продължително.