Ето няколко добри новини, ако обичате плодове: не е необходимо да се отказвате от тях, за да отслабнете. Също така не е умно да го правите. Да, плодовете съдържат въглехидрати и естествена захар. Но има важни причини да превърнете плодовете в ежедневна диета, дори когато работите за отслабване. Ключът е да ги ядете стратегически, което всъщност може да ви помогне да свалите килограми.

Естествените вещества в плодовете - включително витамини, минерали, антиоксиданти, фибри и пребиотици - са изключително полезни за вас, не само по отношение на защитата срещу хронични заболявания, но и за управление на теглото ви. Дори и да ядете много зеленчуци, въздържанието от плодове означава пропускане на уникалните антиоксиданти, които те осигуряват.

В повечето научни изследвания плодовете обикновено се свързват със загуба на тегло, а не с напълняване. Едно проучване установи, че възрастните с наднормено тегло и затлъстяване, които ядат повече плодове, успяват да свалят по-лесно и повече килограми от тези, които се въздържат от тях. Друго проучване, извършено с над 130 000 възрастни в продължение на 24 години, установява, че консумирането на плодове е свързано със загуба на тегло с течение на времето.

Може ли да отслабнете, без да се отказвате от плодовете в менюто си, четете ТУК - на нашия сайт MILA.BG.