Тридневен работен семинар се проведе между 7-9 юли в Солун на тема „Законодателство в практиката”, който разгледа правните рамки за създаване и развитие на лозарско стопанство.

Събитието беше организирано в рамките на проект „SOS за застрашени традиционни сортове лози“.

В първия работен ден на семинара партньорите и участници по проект VINESOS посетиха изба Павлитис в област Драма от гръцката страна, намираща се в ТГР. Главният технолог на винарната обясни използваните съоръжения, процесите на винификация и методите за бутилиране, които използват.

На 8 юли 2021 г. в Изложбения център в Солун се проведе вторият работен ден на семинара „Законодателство в практиката“. Научен асистент Мария Тсиони представи презентации на различни теми.

От името на Сдружение "Просперитет и развитие за България", експерт Петя Христова представи презентация на тема: „Създаване на Интегрирана стратегия за управление и защита на местното биоразнообразие в ТГР и резултатите от нейното имплементиране във сектора винопроизводство на практика и от законодателна гледна точка“.

На 9 юли 2021 г. семинарът продължи с нови интересни презентации, които научен асистент Мария Тсиони представи.

Всички презентации и през двата дни се излъчваха и в платфорамата Zoom, където участниците можеха да слушат и задават въпроси онлайн.

Проект „VineSOS“ е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от национални фондове на страните, участващи в Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg VA „Гърция-България 2014-2020” http://www.greece-bulgaria.eu/

Съдържанието на този материал е отговорност единствено на Сдружение „Просперитет и развитие в България“ и по никакъв начин не могат да бъдат взети под внимание възгледите на Европейския съюз, участващите страни, Управляващия орган и съвместния секретариат.