За да поискат да са навън, трябва да е забавно

Най-накрая времето трайно се затопли. Жадуваме да сме навън и да се радваме на летните слънчеви лъчи. Децата, които ходят на училище, скоро излизат във ваканция и е време да помислим как да направим детството им по-красиво и весело през този сезон.

Представяме ви няколко добри идеи за игри и конструкции, които можете да сглобите или изградите сами във външно пространство. А така със сигурност ще ги откъснете от телефони и компютри без да страдат по света на приказките.

Люлки от гуми 

Ако имате голямо дърво със здрави клони, можете да превърнете задния си двор в увеселителен парк с относително малко усилия и със стари гуми. Уверете се, че те са добре измити, преди да пристъпите към действие. Пробийте дупки в дъното на гумата, за да предотвратите събирането на вода. Купете тежко плетено външно въже, което да издържа три пъти теглото на децата, които ще се люлеят. Изрежете с желаната дължина плюс малко допълнително за възлите. Ако е необходимо, разтопете краищата, за да предпазите въжето от изхлузване.

Направете люлката още по-забавна, като нарисувате цветни точки върху гумата.

За малките: Ловец на природа   

Тази обучителна игра е перфектна за вашия 3-4 годишен наследник, с която да обикне живата природа. Всичко, което трябва да направите, е да принтирате лист (може да го ламинирате) с картинки и имена на природни неща, които имате наблизо и двора. Детето трябва да ги намери.

Такива листи може да взимате с вас, когато ходите на планина или някъде сред природа. Източник: lifewithmylittles.com

За по-големи: Хвърляне на пръстени 

Това е познато състезание, подходящо също за партита навън за малки и големи. Играта е следната: двама състезатели или отбори хвърлят ези-тура, за да се види кой е с предимство. Всеки разполага с равен брой пръстени. После трябва да хвърлят пръстените в избрана от другия отбор цел, като трябва да застанат на определено разстояние поне на 1,5 м. Играчите се редуват докато пръстените им свършат. Изберете какво колко точки носи – за уцелване на целта, за докосване, за уцелване на чуждата цел... Вземете пръстените и продължете да играете, докато първият не достигне целевия резултат.

Подобни конструкции се продават в магазинната мрежа, но и сами може да си направите. Нужни са ви две еднакви дъскички, който да сглобите на Х и да им направите дупки в средата и в четирите части. В тях ще закрепите метални или пластмасови тръбички. Пръстените може да направите с въженца, на които да залепите тиксо на няколко места, за да не губят кръглата си форма.

Къде без вода? 

Състезание с пистолети

За тази игра ще ви трябват само чаши, отвертка или друг остър предмет, с който да направите дупка, връв и може би някаква лента.
Изрежете или пробийте дупка в дъното на чашата (по-добре близо до ръба, вместо в средата, тъй като чашата лежи върху връвта). Вкарайте чашата във връвта и я прикрепете към стълбове, дърво или лента към стена отвън.

Използвайте водни пистолети или друга играчка за пръскане на вода, за да накарате чашата да се премести в другия край.
Можете да се състезавате с приятелите си от другата страна или просто да се упражнявате!

Рисуване 

Детското е в простите неща. Навярно помните от вашите младини простички идеи, измисляни от роднини или вас самите, които са ви спасявали от скуката в компания на възрастни. Рисуване с вода е точно такова. Всичко, от което се нуждаете, е вода, четка за рисуване (или няколко) и повърхност.

Вътрешният двор или циментът е чудесно място, но също и стара кутия или всичко, върху което ще се появи вода. Най-хубавото е, че тайното изкуство ще изчезне и те могат да творят отново и отново (без почистване от ваша страна). И да знаете, по-малките деца може да харесат по-големи четки.

Те могат да не рисуват нещо конкретно, но просто да наблюдават как водата потъмнява на повърхността.