Максималните температури ще са между 8° и 13°. През деня в повечето райони ще преобладава облачно време. На отделни места в Източна България ще превалява дъжд, преди обяд примесен със сняг. В западните райони от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

Много ветровито ще бъде в планините с умерен, временно силен северозападен вятър, с който ще нахлува по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

В масивите от Централна и Източна България облачността ще е значителна. На много места в Стара планина и Родопите ще има валежи от сняг. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава голяма.

С предстоящото застудяване, температурите през новата седмица ще се доближат до обичайните за сезона. В понеделник главно в североизточната половина от страната ще превали дъжд, в планините и планинските райони - слаб сняг.

Във вторник облачността ще се задържи значителна, но вечерта ще започне да намалява и на 3 март ще преобладава слънчево време, а дневните температури ще се повишат и на места ще достигнат 17°.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. Дневните температури още малко ще се повишат, сутрешните ще са почти без промяна.