Десет спокойни породи кучета

23 януари 2021
Домашни любимци
43380
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 

Те са в състояние да реагират на дразнители, често без да ръмжат, да се хвърлят или да показват признаци на стрес

Често повтаряме, че трябва да изберете куче, което отговаря на вашия характер и начин на живот. Всяка порода притежава целенасочен набор от физически и поведенчески характеристики. Чистокръвните животни трябва да отговарят на определен стандарт. Един от най-разпознаваемите елементи на кучешкия стандарт е темпераментът. Той се определя като личност, нрав или природа на животното.
Специалистите могат да обяснят стандарта за всяка порода, определен от естествените предразположения на кучетата да реагират по определен начин на стимули като миризми, звуци или предмети. Очаква се спокойните породи кучета да запазят хладнокръвие в определени ситуации. Те са в състояние да реагират на дразнители премерено, често без да ръмжат, да се хвърлят или да показват признаци на стрес. Тези десет спокойни породи кучета процъфтяват в среди с деца, в медицински среди като терапевтични кучета или дори в работа с други животни като пастири или настойници.

Кавалер Кинг Чарлз шпаньол 

Датиращ от времето на Ренесанса, Кавалер Кинг Чарлз шпаньол е известен със своята престижна благородност и нежно поведение. Отглеждани от поколения кралски особи като крал Чарлз I и сина му Чарлз II, сладкото им изражение и закръглените очи ги правят трудни да им се устои. Лицата им дори могат да помогнат да общуват по-ефективно със собствениците си. Поради приветливата им нагласа, Кавалерите са страхотно терапевтично куче. Записването на вашия любимец в класове за социализация и обучение ще даде възможност за добре възпитан спътник, който се справя добре в различни социални ситуации. Порода като тази се справя добре в дом с деца, множество членове на семейството или дори дом, който се нуждае от емоционална подкрепа. Кавалерите обичат да бъдат кучета в скута, но те се наслаждават на упражнения, отчасти благодарение на споделеното наследство със спортните шпаньоли.

Бурбул 

Породата на едрия Бурбул датира от нидерландските, германските и хугенотските заселници от Южна Африка през средата на 1600-те години. „Бур“ (на нидерландски „фермер“) се отнася до мигрантите, пристигащи в най-южната държава на Африка. „Бурите“ първоначално са били посветени на защитата на чифлика и големи кучета пазачи като мастифи често са стояли до тях. Сближаването на двете по-големи групи е довело до Бурбул или „куче на фермера“. Тези защитници станаха известни със спокойното си общуване с деца. Въпреки че тази лоялна и интелигентна порода се справя добре с по-млади индивиди, важно е да се отбележи, че бурбулите не се препоръчват за по-неопитни собственици на кучета.

Бергамско пастирско куче 

Произходът на бергамските пастирски кучета може да бъде проследени до град Бергамо, близо до Милано. Преди векове те са били използвани, за да подпомогнат експертно маневрирането по скалистия терен в италианските Алпи. На тези планински екскурзии породата се доказва като умен и лоялен защитник. Тези черти все още звучат вярно, тъй като бергамските пастирски кучета са сред най-спокойните породи. Въпреки това около непознати може да се разгорещяват малко. Те са изключително интелигентни и искат да разберат защо са инструктирани да изпълняват дадена задача. В миналото си по скалистите склонове на италианските Алпи бергамските пастирски кучета са помагали да защитят своите водачи – овчарите, от опасни хищници. Разпознаваемото им палто изисква изненадващо малко подстригване, което ги прави добра порода с лесна поддръжка.

Тибетски шпаньол 

Тибетските шпаньоли са били исторически спътници на будистки монаси.

Породата е била пазач и е работила на върха на тибетските манастири. Тези четириноги приятели също осигуряват топлина през студените нощи в Хималайските планини.

От произхода на тази спокойна порода кучета се очаква да изобразява нежно поведение.

През вековете стандартните черти се развиват, като включват лекота за угаждане, независимост и интелигентност. Нежният, но закачлив темперамент на тибетските шпаньоли ги прави достойни състезатели в кучешките спортове като ловкост и послушание.

Ирландски вълкодав 

Огромният ирландски вълкодав е резултат от размножаването на по-големи кучета от Великобритания и близкоизточни кучета. Към 15-и век ирландската провинция е била завладяна от вълци и ирландските вълкодави са ловили тези хищници почти до изчезване. Благодарение на тази ловна сила, породата си спечели честта за собствена ирландска легенда, приказка за лоялност, наречена „Гелерт, вярната хрътка“. Поради невероятната си интелигентност ирландските вълкодави се учат бързо. Те са едновременно спокойни и чувствителни към емоциите на хората, което ги прави квалифицирани за голямо разнообразие от терапевтични дейности.

Басет 

Басетът произхожда от Франция и Белгия. Думата „басет“ е френска и означава „ниско“. Породата се появява, когато францисканците от абатството Сейнт Хуберт започват да отглеждат по-стари френски породи кучета, за да създадат породата, известна днес като Басет. Тя се оказва много независима и поради това е трудно да се тренира. Тези кучета са известни с това, че следват аромати без никакво разсейване и остават спокойни, докато го правят. Тази порода може да развие лоялно партньорство със собственика си чрез обучение, но това изисква упоритост и търпение. След като бъдат обучени, тези симпатични животни ще изпълнят вашите нужди и ще останат до вас, доволни да дремят на дивана.

Френски булдог 

Все по-популярна порода, френският булдог датира от средата на 1800 г. в английските градове като Нотингам. Производителите на дантели в Нотингам са използвали малките булдогчета като свои талисмани. Принудени да се преместят в Северна Франция, те са пренесли и тези спътници със себе си. След това тези булдогчета са отглеждани с мопсове и териери. Резултатът е френският булдог с прилепски уши.

Тази порода не лае много и става страхотен спътник поради спокойното си поведение. Френският булдог се разбира добре с други кучета и се радва на срещи с нови хора. Някои екземпляри имат по-изявена личност и изискват обучение точно като всяко куче. По време на обучението си те често са лесни за угаждане и бързо се учат, което ги прави чудесен спътник.

Кламбър шпаньол 

Известни с това, че са страхотни ловци и верни спътници, Кламбър шпаньолите са сред по-спокойните породи кучета от спортната група. През 1700 г. в Нотингамшир, Англия, за имението Кламбър Парк е отглеждан едър шпаньол и по този начин е роден Кламбър. Като членове на горния гребен на обществото и произхождащи с помощта на кралски особи, Кламбърите са уважавани съквартиранти. Тази порода е надеждна и обича да обмисля добре всички решения. Като всяко куче, те биха се справяли в обучението, но са много привързани и имат силно чувство за отдаденост на работата си.

Пекинез 

Царственият пекинез идва от Китай и според някои дори е създаден от Буда. Макар да не е вероятно Буда да е отглеждал известните днес пекинези, породата съществува от векове. Отзивчив и приятелски настроен, пекинезът е изключително любвеобилен и има личността да го покаже. Тези кучета изграждат силни връзки със собствениците си, но могат да бъдат и много независими. Важно е да се отбележи, че пекинезът би се справил добре в дом без деца. Той ще се адаптира към децата, но може и да не ги предпочита. За тези, които заслужават уважението на тази лоялна порода, пекинезите са едни от най-спокойните, привързани и мили кучешки спътници.

Санбернар 

Датиращ от 1050 г. в заснежените склонове на Алпите, Санбернарът е помогал на хоспис монасите да открият мъртви или изчезнали пътници. И докато породата е невероятно голяма на ръст, тя може да се нарече гениална. Въпреки че може би никога не са носели бъчви с ракия, санбернарите са известни с приятелската си усмивка в резултат на набръчканите си вежди. Тези кучета имат голяма полза от класовете за обучение, тъй като могат да събарят хората, особено децата. Любезни, с големи сърца, санбернарите ще се научат бързо да отговарят на команди и да се подчиняват на своите хора. Тези нежни гиганти биха паснали най-добре на семейства, които могат да им отделят много време, тъй като обичат да бъдат със собствениците си.

Още от Домашни любимци
0

Това се оказва голямо предизвикателство за повечето стопани Обикновено, пубертетът или половата зрялост настъпват за първи път при котки на около шестмесечна възраст

0

Има безопасни начини да се наслаждават Независимо дали си спомняте Рошко от „Куче в чекмедже“, Ласи, Бенджи или Бетовен, изображенията на деца, прегръщащи и целуващи кучета

0

Симптомите на различните видове могат да се припокриват Чували ли сте някой да ви казва, че кучето му има алергии? Подозирате ли, че и вашето има? Ветеринарният лекар споменавал ли е

0

Животът ни е пълен с предмети, които те намират за странни или направо страшни Без съмнение няма по-сладко от това да наблюдавате как кученце се сблъсква с определени неща за първи път

0

Как да разберете кога това е сигнал за някакъв проблем Колко често ви се случва да изведете кучето си на разходка за тоалетна, а то да започне лакомо да пасе тревата

Последни новини
0

Ако в него е имало вкиснало вино, не се и опитвайте Старите винари казват, че бурето прави виното. И днес има много любители на правенето на домашно вино, традиционалисти

0

Ива Тончева Швейцарското сирене продължава да се продава добре в чужбина, като износът му дори се увеличава: с 1,6% през 2020 г. Пандемията не е засегнала световния апетит за швейцарско сирене

0

Атмосферното през нощта ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца. През деня ще бъде без съществена промяна. През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде

0

Възпитаници на професионални гимназии по земеделие, селско и горско стопанство са жадни за жив досег със земеделски стопани и председатели на кооперативи

0

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ Ранните картофи се отглеждат главно в южните райони на страната. Те се засаждат, когато температурата на почвата на дълбочина 10-12см

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Доста разсадници предлагат облепиха. Потърсете информация в интернет и преценете от кой от всички ще ви е най-изгодно и най-удобно да закупите растението. Ние не препоръчваме, тъй като не сме...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кои са местните партньори на “кралете на токсичните отпадъци” от Италия. Дъх на кокаин заедно с боклуците На 20 октомври 2020 г. италианската полиция “Антимафия” арестува 24 души по подозрение за незаконен трафик на отпадъци. Сред тях някои лоши момчета, свързани с Ндрангета, мафията от Калабрия. Според прокурорите Франческо де Томаси и Сара Омбра

Гарантирана е втората доза за ваксинираните с първа, "Зелените коридори" са подсигурени, чакат се само дозите на новите ваксини, това каза пред NOVA NEWS проф. д-р Николай Габровски, заместник-директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Лекарят сподели, че е имало предпочитания от хората от "Зелените коридори" за вида ваксина

ЦСКА допусна първа загуба в първенството под ръководството на треньора Бруно Акрапович, след като падна 0:1 при гостуването си на шампиона "Лудогорец". След домакинската победа, която прекъсна дълга успешна серия на ЦСКА, разградчани вече са с 6 точки пред "червените" на върха в Първа лига. Победното попадение бе дело на Бернард Текпетей още в