Износителите на органични цитрусови плодове са получили първият сертификат за анти-covid продукция

Компанията SERVIAGRO 2000, която се занимава с износ на органични цитрусови плодове става п*ървата в своя сектор в Испания, която получава сертификат AgroCovid-19, издаден от SOHISCERT.

Сертификатът AgroCovid-19 потвърждава предприетите мерки за осигуряване на защита срещу COVID-19. Той е издаден след оглед, който потвърждава, че SERVIAGRO 2000 предоставя на работниците, превозвачите и посетителите адекватни мерки за защита от коронавируса.

Компанията SERVIAGRO 2000 е специализирала в търговията с органични цитрусови плодове повече от 20 години. Тя преработва 20 000 тона годишно и дава работа на над 400 служители.

В търговско отношение компанията принадлежи към марката Vega Verde и нейните производствени дейности притежават множество сертификати в областта на биологичното производство и безопасността на храните.

Центърът за плодове и зеленчуци, разположен в община Alhaurin de la Torre, провинция Малага, продължи нормалната си дейност дори в пика на пандемията.

Полученият сертификат потвърждава, че SERVIAGRO 2000 гарантира безопасността на своите служители и предотвратява разпространението на COVID-19 чрез мерки за защита хората, като повишава хигиената на съоръженията и в работните помещения.
Протоколът за хранителни продукти срещу COVID-19, наричан още AgroCovid-19, е изготвен от сертифициращата компания SOHISCERT и дава възможност да се стандартизират действията на селскостопанската и хранително-вкусовата промишленост в съответствие с препоръките на ключови национални и международни организации.