Повишаващата се температура на въздуха в Монголия поради глобалното затопляне причинява различни проблеми като суша и недостатъчност на храната за 80 милиона животни през лятото, което затруднява икономиката на страната и живота на фермерите. 

Това е причината Турската агенция за сътрудничество и координация (TIKA) да помогне на страната чрез тригодишен проект „Подкрепа за отглеждане на фуражи“, пише "Анадолска агенция" Проектът за споделяне на опита на Турция в храните за животни и селскостопански райони с Монголия започва през 2017 г. и продължава с тригодишно пробно засаждане на фуражни култури в съответствие с различни части на страната, структурата на почвата и климатичните условия изследвани от турски експерти.

Като част от проекта са създадени 10 хектара обработваема площ със семената на люцерна и необходимото оборудване, донесено от Турция - напоителна система, моторна помпа, машина за пресоване на фуражни инсталации и заден пулверизатор.

TIKA предостави и лабораторно оборудване, което да се използва в научните изследвания в Факултета по животновъдство и биотехнология на селскостопанския университет в Монголия.