Хотелите в Египет получиха нови правила за възобновяване, изготвени във връзка с пандемията от коронавирус. Те бяха публикувани на официалния уебсайт на Министерството на туризма на страната.

Едно от правилата е забрана на системата на шведска маса в курортите. За да нахранят своите гости, ресторантите ще трябва да работят според предварително съставени списъци или да доставят поръчки от менюто.

Освен това заведенията за хранене в хотелите трябва да поставят масите на разстояние най-малко два метра една от друга. Разстоянието между посетителите на ресторанти в залата трябва да бъде най-малко един метър. Броят на хората, които могат да бъдат на масата, не трябва да надвишава шест души и те трябва да са членове на едно и също семейство.

Наргилета в хотелските ресторанти все още няма. Освен това Министерството на туризма препоръчва да се изостави обичайните прибори за многократна употреба в полза на съдове за еднократна употреба и да се декорира всяка маса с кърпички за дезинфекция, както и да се поставят флакони с дезинфектант върху тях. Всички посетители на ресторанти ще бъдат задължени да си измерват температурата.