Продажбите на нови комбайни се очаква да нараснат с повече от 3,0% през следващите шест години до обща стойност в световен мащаб от 18 милиарда долара.

Основно поради намаляването на работната сила и необходимостта да се свърши работата по-бързо, според проучвателната компания за проучване на пазара Fact.MR, растежът може да се очаква във всички мощностни групи. Включително при комбайни под 150 к.с., които се очаква да представляват 5 милиарда щатски долара от общата сума до 2026 г.

Търсенето на комбайни от 300-450 к.с. ще продължи да нараства, което представлява 30% от общите приходи в рамките на следващите шест години, а също така се очаква да нарасне популярността на 450-500 к.с.+ модели. Що се отнася до капацитета на резервоарите за зърно, изследователската компания очаква комбайни, оборудвани с 250 bu (6 800 литра пшеница) до 350 bu (9 525 литра пшеница), да представляват 40% (8 милиарда щатски долара) глобални приходи от комбайни до 2026 г.

Прогнозата е, че Северна Америка ще продължи да води на пазара. В момента тя отговаря за половината от световните приходи от комбайни, като се очаква тази тенденция да се запази и през следващите шест години, а по-интелигентните и самоуправляващи се комбайни се очакват на северноамериканските полета до 2026 година.