Вчера на зърнените пазари се наблюдаваше спад в цените, на фона на фиксиране  печалбите от фондовете, след като докладът на USDA не донесе съществени новини.

Техническите фактори сега влияят по-активно на пазара, отколкото фундаменталните. Пшеницата в Euronext се опитва да преодолее разликата от 180-181 €/т за мартенския фючърс.

Междувременно цените на рапицата паднаха, след достигане на ниво на съпротива от 400 евро / т, където производителите увеличиха продажбите си.

След като две партиди френска пшеница бяха закупени от Египет на последния търг, френският транспортен сектор става все по-проблемен от последиците от настоящата железопътна стачка.

На международния пазар за отбелязване е продажбата на 585 хил. тона соя от САЩ в Китай няколко дни преди възможното въвеждане на нови вносни мита от САЩ върху китайски стоки.

Общите избори във Великобритания, които ще се проведат днес, ще бъдат внимателно наблюдавани, поради важността им в контекста на Brexit.

Еврото се укрепи тази сутрин до нивото от 1.11 след вчерашната среща на Фед. Централната банка на САЩ запази непроменени лихвените проценти на последната си среща тази година.
Днес инициативата преминава към Европейската централна банка.