На патока Дейв, който живее в къща на южното английско крайбрежие, му отстраняват пениса, тъй като прекалено много се чифтосвал и дори се травмирал, съобщава Mirror.
Собственикът на птицата Джош Уотсън се оплакал на ветеринарните лекари, че патокът се чифтосва по 5-10 пъти на ден и уморява трите патици, с които живее. В резултат на това Дейв се наранил и пенисът му се инфектирал. Предписали му антибиотици, а стопанинът му редовно го къпел и измивал пениса му, но птицата продължавала да се чифтосва. Затова ветеринарните специалисти решили да отстранят пениса му, за да остане патокът жив. Те обясняват, че това няма да попречи на Дейв да уринира безболезнено и след операцията, тъй като патоците използват половия си орган само за чифтосване.
Собственикът на патока разказва, че след операцията Дейл е малко потиснат. Той смята, че птицата е сексманиак. За разлика от другите патоци Дейв се чифтосвал целогодишно. Дори през зимата, преди патиците да започнат да снасят яйца, Дейв не се успокоявал и им се нахвърлял.
Въпреки че няма да може да опложда Дейв ще продължи да води пълноценен живот, казват ветеринарните лекари. Те отбелязват, че операцията едва ли ще го спре и той отново ще се опитва да се чифтосва.

Дейв след операцията
Дейв след операцията